MENÜ

Mürekkep balığı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ergenekon ismini her kim yakıştırmışsa, yanlış olmuş. Bu operasyonun adı ‘Mürekkep balığı’ olmalıydı! Neden mi? Vaziyet öyle bir hale geldi ki, bir kısım medya leşkeri, her oltaya balık gibi atlıyor ve mürekkebini salıyor! Üstelik mesele öylesine sulandırıldı ki... Balık var, mürekkep var... Ehhh su da var! Türk Milleti’nin Destanı daha fazla yıpratılmamalı ve operasyona ‘Mürekkep balığı operasyonu’ adı konulmalı.
Bu balıklardan biri, üstelik de Akşam gazetesi yönetmeni... ‘Biraz izan gerekiyor’ diye bir yazı kaleme almış. Birkaç bölümü paylaşalım, ‘Hakan Şükür sahada iki alkış aldı diye politikaya atılmaya karar vermiş. Tabii o büyük insan olduğundan öyle işe temelden başlayıp parti teşkilatı içinde çalışıp yükselmek gibi bir derdi de yok.’ (Turgut beyin de galiba imla kurallarından pek haberi yok! Virgül, mirgül hak getire.) Devam edelim, ‘Hata yapmak üzere olduğunu düşünmeme rağmen hakkını yemeyeyim belki de Hakan Şükür belediye başkanlığında çok başarılı da olabilir. Arnold Schwarzengger gibi bir ebleh Kaliforniya valisi olabildikten sonra hemen her şey mümkün tabii ki. Ama benim gönlüm adabıyla yana çekilmeyi bilen insanlardan yana.’
Turgut bey, yine birtakım değerleri zirvedeyken yazmış bu eserini galiba! Çünkü gazetesinin başından haberi olsa da, sonundan yok! Aynı gün aynı gazetede Hakan’ın babası Sermet Şükür’ün açıklaması da var çünkü. Bakalım ne demiş Sermet bey, ‘Bu ülke garip bir ülke. Ama düşünün, oğlum milli takıma alınmadı ve birden Galatasaray’dan da uzaklaştırıldı. Bu uzaklaştırılma neden? Sadece dini inançlarıyla ilgili bir olay, başka bir şey değil. Kesinlikle siyasete girme gibi bir düşüncesi yok. Bunun bir alt yapısı olmalı, belediye başkanlığı ufak bir iş değil. Olay bu. Hakan futbola 14 yaşında başladı, bütün kademelerde görev aldı, alt yapısız çöpçü bile olunmaz.’
Turgut yazısını kaleme almadan önce, bırakın Hakan’a sormayı, gazetesinin 29. sayfasında Sermet Şükür’ün dediklerini okusa, Hakan meselesine balık gibi atlamaz ve mürekkebini boşuna salmazdı.
Kimi belediye başkanı olur, kimi de yönetici! Kader bu. Ama bazıları sorumlu oldukları işe sahip çıkıp, insanlığa katkı yapmasa da gazetesine yapabilir belki! Di mi?

YORUM YAZ