MENÜ

Mücadele olmazsa olmaz...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakarya BB’nin skorer basketbolcusu Calvin Harris “mücadele edip kazanmayı umut ediyoruz” dedi, Muratbey Uşakspor deplasmanıyla ilgili. Tofaş karşısında ev sahibi Sakaryalı’ları izleyen taraftarlardan bazıları ekicimizin kaderin zulmüne, kimileri de Bursa temsilcisinin gücüne de kurban gittiği tezini öne sürüyor. Bence ikisi de !
Bu kez rakip Muratbey Uşakspor ve yine çetin ve sert geçeceği kesin, bir pota mücadelesi. Sakaryalılar disiplin ve azimle çalışıyor. Yeşil Siyahlı’ların kadro kalitesi ve coach Ernak yönetimiyle güven verdiği de, muhakkak. Bandırma’da büyük işler yapıp, başarılara imzasını atmış doğru ve özgün yapıdan da, başarı dışında farklı beklentiler içinde olmak mümkün olmaz, olmamalı zaten.
Fakat şehirde kıpırdaması gereken birilerinin olduğunu da, işaret etmezsem olmaz! Bütün hamuleyi birkaç yönetici, Selçuk Ernak ve sporcuları ve taraftar üzerine yüklemek kurallara aykırı olur. Herkes üzerine düşen görevi zamanında yapacak ki, gemi rotasında yol alacak. Sakarya taraftar yapısı basketbol doğrularına paralel bir yapı örneklerken, aynı performansı bürokrasi ve siyasi erkten bekleme hakkımız da baki olmalı!
Gelelim sadede ! Basketbol ekimiz mayısta lige çıktı. Şu an kasım ve salon gereği gibi hazır değil. Aslında bu salon basketbol salonu da, değil. Bir devşirme yapı ve garabetin buram buram koktuğu farklı amaçlar için oluşturulmuş toplantı alanı.
Tofaş için hazırlanan basketbolcularımızı izlerken, sporcular ve inşaat için uğraşan ustaların emeklerine hayran oldum ama salonun haline de harbiden kahroldum. Faul çalışması için su gibi terli çocuklarımızın sıraya girmesi ve buz kesip beklemesi aklın alacağı iş mi? Çalışma alanında en az 6 hatta daha fazla pota olması gerekmez mi ? Skorbord tavanda sezon öncesinden beri asılı da, çalışması için fişini takmayı kim akıl edecek acaba ?
Bir basketbol şehri olma şansı ayaklarına kadar gelmiş Sakaryamız ve şehir erkinin bu muazzam fırsatı doğru değerlendirmesi şart... Aksi halde Head coach Ernak, sporcuları, cefakar taraftar ve elini cebinden çıkarmayan bir kısım fedakar basketbol gönüllümüz emeklerine yazık olacak... Şimdiden uyarıyorum!

YORUM YAZ