MENÜ

Külliyen mafiş...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Millilerimiz ilk yarı öyle bir futbol oynadı ki, Servet dışında tamamı külliyen mafiş, ama maç sonu da Çekler mafiş. Düşünebilir misiniz, ilk şutumuz Tuncay tarafından atıldığında 17. dakikaya gelinmiş, bu arada Koller’de hemen her pozisyonda bizi irkiltmişti. Oynadığımız futbolun modeli sanki ‘Langırt’ın’ azıcık daha hareketli ve çimde oynanan çeşidi.
Risk almaya niyetli hiç kimse görülemiyor ve Çekler oyunu gönüllerince yönlendiriyor. ‘Langırt’ sistemine en fazla uyum sağlayan da Balta! Bırakın ters kademeyi, düz kademeye girmeyi becerse razıyız. Bazen düşünmedim değil, temposuzluk uygulamalarıyla rakibi çıldırtmak, belki de sahadan kaçırtmak niyetinde miyiz? Ama kaçmadılar ve bunu Koller’in golüyle belli ettiler: 0-1. Sonra Plasil’le 2.’si geldi: 0-2. Nasıl?.. Servet yine Koller’le uğraşıyor, Hamit mi? Bastıramıyor ve Plasil, Volkan’a rağmen filelerimizi buluyor. Niye rağmen? Çünkü, iki vuruşa da elledi ama çelemedi, yedi yani!.. Terim baktı ki, olmadı, Sabri ve Kazım Kazım’ı, sonra da Aşık’ı aldı. Daha bir hareketlendik ve vaziyeti 1-2’ye Arda’yla getirdik. Risk alabilen oyuncu sayısının artması ‘Bu iş iyiye gider mi?’ diye düşünmemizi, ümitlenmemizi sağladı. Servet dokunabilse... Dokunamadı. Allaaaah Cech de dokunamadı... Amman Yarabbim!!! Nihat ve 2-2. Yine Nihaaaaat ve 3-2. Sonra Volkan’ın ‘Risk öyle değil, böyle olur’ diyerek, kırmızıdan gidişi ve iki tarafın da cehennem azabı çekişi... Bitti ve Avusturya’dayız şimdi.
Yüce Yaradan, Türk Milleti’ni seviyor, bu galibiyetin başka tarifi yok.
Fatih Terim, arayışlarına son verir ve doğru kadroyu maçın başında bulursa, bu çocuklar Ay- Yıldızımız’ı daha da ileriye taşır. Bu arada 2 gol atmasına karşın Nihat ve elbette Tuncay oyunun tamamında performans örneklemeli, Hamit de son periyottaki başarısını 90 dakikanın tamamına iletmeli.

YORUM YAZ