MENÜ

Kara kutu!

Abone Ol Google News

Futbol hepimizin nambır vanı. Vanı da! Acaba futbolseverler kulüplerin can çekiştiğinin farkında mı? Hesapsız kitapsız, uçuk paralar savurup borç rekorları kıran ve bırakınız ana parayı ; faiz yükünü dahi taşıyamaz hale gelen kulüpler ne vaziyette ? Bence batak halde ! Çoğu kulüp can çekişip, borç içinde yüzerken, Yüzme bilmediği bildiği halde, derin denizlere daldığı için, şimdi can simidi bekliyor.

Haberin Devamı

Tüm kazancı hemen hemen Türk Lirası olan kulüpler, döviz bazında transfer sözleşmeleri yapınca; bütçelere binen yük ‘40 katır mı, 40 satır mı?’ Gözdağından dahi, çok çok beter hale geldi. Sadece 4 büyük kulübümüzün toplam borcunun 21 milyar liraya ulaştığından haberiniz var mı? Anadolu’daki birçok kulüp, futbolcu maaşları ödemesinde dahi, ciddi problemlerle baş başa.

O halde mümtaz kulüp başkanları ve yöneticilerine sormak gerekmez mi ‘madem yüzme bilmiyordun, neden çıktın kavak ağacına?’

Bankalar Birliği ile imzalanan borç yapılandırma anlaşması, kulüpler zaten yetersiz gelirlerini yüzde 25 ila 50 arasında banka buduyor! Kulüp gelirlerinin yetersizliği de; hesap, kitap bilmemekten kaynaklanıyor. Türk Lirası kazancına rağmen, harcamanı döviz bazında ve gereğinden gazla yaparsan, batarsın ! Futbolumuzun ‘Kara kutu’su bu hazin vaziyet. Kulüpler riyasetinin bir türlü uyanamayıp, uçar adım transfere ve kara deliklere koşması da bir başka felaket. Son birbuçuk yılda dört büyüklere transfer edilen futbolcu sayısı yazıyla yüzsekiz, rakamla da 108. Anlaşıldı ki sadece transferdir derdiniz!

Haberin Devamı

Kayserispor başkanının feryadını acaba kim duydu? Sesi duymak için, tüm futbol kulüp yönetimlerinin el ele sahnede, vokal yapmasını mı bekliyorsunuz ? O vakit çok geç olacak uyarıyorum.

YORUM YAZ