MENÜ

İtalya gerçekleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakan Şükür Torino’ya yerleşti. Torino Başkanı da mutlu. “Avrupa’nın en önemli futbolcularından birini aldım. Rizitelli, Abadi Pele gibi yıldızlarım var. İki üç sene içinde Torino tekrar eski günlerine dönecek” diye keyifle anlatıyor.
O dönem FANATİK’te değilim. Galatasaray karşılaşmalarına kendi olanaklarımla gidiyorum. Kulüple kafileye katılanlar yüzde 50 indirimden istifade etmekte. Trabzonspor deplasmanı için Florya’yı aradım, sekreter “Oğuz bey, uçakta yer yok” dedi.
Cumartesi sabahı Adapazarı’na gittim ve köftelerimizi yedikten sonra Sermet Şükür’ün iş yerine geçtik. Telefonum çaldı, sekreter hanım, “Oğuz bey; Sayın Yalman Amerika seyahatinden dönemiyor. Uçakta 1 kişilik yer açıldı, akşam 19.00’da Yeşilköy’e bekliyoruz” dedi. “Tamam gelirim” cevabını verdim. Ve Sermet Şükür’e, “Bu işte bir dümen var ama ne?” dedim. Sinirlendi ve “Ulan koskoca Galatasaray Kulübü seni çağırıyor, sen ‘Dümen var’ diyorsun” dedi ve söylendi durdu... “Abi sen bunları tanımıyorsun! Bunların işi yok da beni mi çağıracak? Ne duayenleri çiğneyip geçiyorlar da umurları olmuyor” dedim.
Akşam 19.00’da havalimanındayım. Uçağa alındık 1 A Adnan I, 1 B ben ve 1 C Adnan II. Yanda da Souness ve ekibi. Havadan sudan konuşurken geçti yolculuk. Trabzon’a indik ve apronda yürürken Polat koluma girdi, “Oğuz; Allah, sen, ben ve Hakan aramızda kalacak. Golcüyü ara ve geri getireceğimizi söyle. Fenerbahçe maçına yetiştireceğiz” dedi. “Yahu zorla verdirdiniz, şimdi de geri getirelim diyorsun. Bıraksana, adam ancak alıştı, iyi oynamaya da başladı. Zaten Calleri de vermez, çok memnun” dedim, “Ben altyapıyı hazırladım, Calleri’yi ikna ettim. Galatasaray iyi gitmiyor, mutlaka dönmesi lazım” cevabını verdi. “Tamam” dedim ve Hakan’ı aradım, “Allah, sen, ben ve Adnan aramızda kalacak, seni geri getirmek istiyor.” “Abi zorla imza attırdın, şimdi de gel diyorsun?” “Ben demiyorum, Polat diyor, takım yürümüyormuş.” Az sonra telefonum çaldı, Sermet Şükür, “Yahu ne yapıyorsun, çocuğun dengesini anca düzelttik.” “Sen konuşma! Bir dümen var dediğimde, konuşuyordun!”
Altlar oyuldu, pazarlıklar yapıldı ve Şükür At1kin2son3’lük maça yetiştirildi! Hayatında hak etmediği tezahüratları işitti. Bir gün dahi Adnan Polat “Bu çocuğa vurmayın, götüren de benim, getiren de, tek suçu Galatasaray’ı çok sevmesi” demedi. Diyemedi.

Kaptan gemiyi artık terk etti!
Galatasaray’la yolları ayrılan ve Başkan Adnan Polat’ın, 5 yıllık akademi görevi teklifini kabul etmeyeceğini açıklayan Hakan Şükür, Florya’daki odasında bulunan tüm eşyaları toplattı. Kral’ın son olarak Daum’un çalıştırdığı Köln takımından transfer teklifi aldığı belirtilmiş, tecrübeli futbolcu kararını kızı Zeynep’in isteğine göre vereceğini deklare etmişti.

YORUM YAZ