MENÜ

Gazoz olma, final oyna!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupa mücadelesine 'finali oyna kupayı kazan, gazoz olma efsane ol!' felsefesiyle çıkmış iki taraf ta. Hızlı, tempolu, hücuma daha sıcak bakan oyun anlayışı keyifli bir mücadele izleyeceğimiz sinyalini verdi. Verdi de biz 3'ü bir arada kahveyi mükemmel beceriyor ama ikisi bir arada futbolu, yani hem savunma hem de hücum bir arada anlayışını hakkıyla 100 yıldır sahneye koymayı bir türlü başaramıyoruz. Hani 'oyunun iki tarafı da' mı diyorlar ne, bilimsel alemde!

9. dakikada sol önde Melo topu kaptırdı, İlker Meral 'devam' dedi ve Cicinho gitti. Şimdi Melo'nun topu kaybettiği yerden, Cicinho kaynaklı asistle top ağlarla buluşana kadar süreçte, alanda olması gerekenleri sıralamak istiyorum. Yasin, Olcan, Selçuk, Semih kademede de Chedjou, Sabri kaç etti? Altı! Bu kadar adamın müdahil olmadığı, olamadığı oyunda Utaka kale alanı köşesinde rahatça vurdu ve konuğu öne geçirdi 0-1.

Bu denli pahalı ve futbolcu giderleri uçmuş bir futbol panayırında, böylesi ucuz paslar ve sıradan üretimler inanınız aklın alacağı işler değil. Allah'tan Sneijder ve benzeri birkaç star aramıza karışmış yoksa sahadaki gösteriler çekilir çile olmayacak inanınız! Özellikle hücum alanına bin bir zahmetle getirilen toplar öylesi tuhaf paslara dönüştürülüyor ki tribünlerdeki taraftarın, futboldan anlayanı hasta olup ölecek ve cinayet aletlerini de, hiç kimse bulamayacak!

Sivaspor'un etkili ve kendinden emin, Galatasaray'ın sakin gözüktüğü dakikalarda kolayca düşenler, kolay kaybedilen toplar ve bu vaziyetin seyri adeta yaşam biçimi olmuş futbol hünerleri. Sabri... Yıllardır kendini anlatmaya çalışan Sabri öyle mükemmel işler yaptı ki, sanırım devre arası maharetini tasdik ettirmek için Maslak 32. Noterine gitti.

Çok güzel hareketlendi ve beklenmeyen ayağından, beklenmeyen bir şaheser çıkardı 'Salvador Dali' dahi bu golü kıskanırdı 1-1. Sonra Melo'nun golü var 36'da. Bir anlık 'trans halinde uyurgezer' modundaki Sivasspor savunması önünden Brasilian King adeta 'kafa-gol' kıvamında vurdu ve 2-1'i sağladı.

İkinci yarı 48'de Umut golü kaçırdı ardından Burhan direğe takıldı, Utaka karavana attı ve Sivasspor bu pozisyondan itibaren sanırım maneviyatını saldı! Maestro Sneijder bir demet serbest vuruş güzelliği üretti ve mis gibi bir golle 64'te Galatasaray'ı 3-1 öne geçirdi. Günün başarlısı Sabri yine katkı yaptı ve penaltıyı Selçuk süsledi 78'de 4-1 oldu.

Bildiğimiz ustaların bölüm bölüm süslediği Kupa mücadelesinde, Galatasaray'ın futbol genetiği beni düşündürse de, finale doğru bayağı mesafe kat etti...

YORUM YAZ