MENÜ

Dik geldi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tam 9 senedir, Şükrü Saracoğlu’nda yazı geldikçe, Galatasaray yenilgileri ‘yazgı oldu orada’ diye düşünmeyen kalmış mıydı? Kupa gecesi tura gelmemesi şanssızlıktır, Galatasaray adına. Yüzde yüz golleri kaçıran taraf, Sarı-Kırmızı formalılardı. Hatta ‘kaçırdı’ demeyelim de, Volkan’ın hakkını teslim edelim. Mükemmeldi. Sonuçta tura da gelmedi, dik geldi. Tur ve tura ASY’de gelecek gibi. Yeter ki takım fazla kurcalanıp, içeri lüzumsuz parmaklar sokulmasın!
Ya Orkun? Kaledeki onurlu duruşu, performansı acaba birilerinin yüzünü kızarttı mı? Ama Orkun, ama Volkan, elbette Aykut iyi oynadıkça Türkiye kazanıyor, kimi bedhahlar farkında değil, kulp takıyor. Ayıp. Galatasaray her fırsatta itilip-kakılan yerlileriyle, müthiş bir mücadele örneği verdi. Bu onurlu baş kaldırıdan, ne teknik ne de idari yönetim kendine pay çıkarmasın; kimi yöneticisinin tetikçiler vasıtasıyla alt oyduğu, teknik direktörünün önüne geleni kovduğu yerde!
Kalli basın toplantısında fark etmiş takımdaki değerleri! Geçenlerde sormuştum, tekrar soruyorum; geçen Nisan’dan beri baktığı halde, aklı neredeydi? 58 milyon dolarlık transfer savrukluğunun ne kadarı sahadaydı? Bir sorsa ya Canaydın. Alman’ın gözü yine de transferde. Lincoln’den süt almayı becerir, Ayhan’ı eski haline getirirler, Nonda da iyileşirse, Aslan zaptedilemez.
Galatasaray’ı eleştirdiğim için eleştiriliyorum. Okuyanların bir kısmı anlamıyor demek ki ne dediğimi. Benim ısrarla vurguladığım, idari ve teknik yönetim defolarıdır. Bu arkadaşlar yanlış üzerine yanlış yapıyor ama ‘Biz Galatasaraylıyız’ diyen futbolcular, onların ayıbını örtmeye çalışıyor. Faruk Süren dönemi ve sonrası bu kulüp yönetilemedi, yanlışlarla kaosa, borç batağına itildi. Alp Yalman nasıl bir muhasebe bırakmıştı, sonra gelenler ne yaptı? 203 milyon dolar borç.
Bursa müsabakasının taraftar profili, bundan sonra da aynı etkinlikte işine devam etmeli. Futbolcular da; Kalli’ye, ekibine ve Polat’a: “Şefaatinizden vazgeçtik, mezarımızdan taş çalmayın yeter!”
Anlayana!

YORUM YAZ