MENÜ

Adana Demirspor & Galatasaray zirvede!

Abone Ol Google News

‘Tarih tekerrürden ibarettir’ söylemini, gerçeğe tahvil eden bir sporsever kulüp başkanı profili Murat Sancak. Maddi manevi çok gayret etti ve sabrı, direnciyle Adana Demirspor‘u gayya kuyusundan Süper Lig zirvesine taşıdı. Onca başarıya rağmen mutlu, huzurlu ve sevinçli mi acaba ? Hiç zannetmiyorum ! Gördüğüm, hissettiğim kadarıyla, ekrandan şöyle bir profil yansıyor görsele! Yani onca emeğin hamili Başkan diyor ki medyaya ve spor camiasına ; ‘sevindiğime bakma, yine yordunuz yüreğimi valla!’ Böylesi teşhis ve tespitim , TFF, MHK ve medya unsurlarına uzanan, hak edilmiş sitemler nedeniyledir.

Haberin Devamı

Günümüz jenerasyonu ; Unutulmaz savunmacı Met Ahmet Arıboğan’ı, Muharrem Gülergin’i, Kartal Yaşar’ı, Füze Selami’yi, Çaça Yüksel ve müthiş solaçık Özden’i bilir mi? Bizlerin ilk gençlik efsaneleridir, Adanalı değerli yiğitlerimiz ve dördüncü büyük şehrimizin, unutulamaz, daha nice nice spor humanları. Pisin kralları Ersin Aydın, Ayhan Karataş, Erdal Acet ve kraliçesi Nesrin Olgun Aslan ( Adana Demirspor’lu mu Galatasaraylı mı bilemiyorum tabii) Manş’ı yüzerek geçen ilk Türk kadınıdır, elbette onurumuzdur. Adana Demirsporlu yüzücüler için Manş denizi adeta yüzme havuzuydu ve Erdal Acet Manş’ı en kısa sürede geçen milli değerimiz oldu. Eğer tüm spor yıldızlarını yazmaya kalksam Meydan Larousse ‘den farksız bir doluluk olur nokta.

Haberin Devamı

Gelelim yarına Türkiye Süper Ligi zirvesindeki iki efsane kulübümüz, liderlik mücadelesine girişecek Adana’da. Müstevli havasına girmiş bir takım medya leşkerleri için bu kritik müsabakanın hiçbir hükmü yok sanki ! Tamamen İstanbul derbisine konsantre olmuş durumda, durmadan yazıyorlar ! Yaşamım boyunca Galatasaraylı olduğumu hiç saklamadım. Sporumuza hizmet eden her kuruma da, kulübe de saygı duydum. Liderlik mücadelesinin bu denli göz ardı edilmesi, hatta hafife alınmasından da, açıkçası alındım. Elli, altmış yıl öncesinin kalite ve heyecanını Adana’ya taşıyan emeğe de saygı duyulması gerektiğine inananlardanım. Ne yazık ki, necip medyamızda göremedim!

Adana Demirspor ve Galatasaray ‘a başarı dilerim. Adana’da Halil Umut Meler yönetiminde cümlemizin önce sportmenlik, dürüstlük ve özlenen futbol değerleri adına; şahane bir 90 dakikaya şahit olacağımızı umuyor, bunun için dua ederken… Anadolu Efes nasıl basketbol ligimizin tepesine otağ kurduysa, Adana Demirspor ‘un da, benzer başarı için en önemli aday olduğunu düşünüyorum nokta.

YORUM YAZ