MENÜ

Bu Messi bizim Messi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

12 yıl önce bu zamanlarda, Lionel Messi adlı kısa boylu Arjantinli bir çocuk, Nou Camp’ta ilk kez Barcelona formasıyla sahaya çıktığında, onu ilk kez izleyenler ne düşündüler tam olarak bilmiyorum. Ancak, Johan Cruffy’un yıllar sonra, “Messi futbol dünyası için bir hazine, çünkü o dünyanın dört bir yanındaki çocuklar için bir rol model” demesi kadar iddialı fikirlere sahip olmadıklarından eminim.

Messi, bugün dünyanın hangi köşesinde bir çocuğun hayallerinde top koşturuyor, hangi çocuk kendisini yeşil sahalarda onun gibi çalım atarken hayal ediyor bunu kestirmek elbette pek mümkün değil. Ancak naylon poşetten Messi forması yapan Afgan çocuk örneği bile Cruffy’u haklı çıkarmış görünüyor.

Ama gelin biz altı yıl önceye, Diyarbakır’a bağlı Yenişehir ilçesi Nüfus Müdürlüğü koridorlarına gidelim ve elinde mavi bir nüfus kağıdı sallayarak dolaşan memurun sesine kulak verelim: “Messi’nin babası? Nerde bu Messi’nin babası?”

Diyarbakırlı Messi

Sıra bekleyen vatandaşların şaşkınlıktan irileşmiş gözleri, Barcelona’nın Arjantinli yıldız oyuncusu Messi’nin babasını görmeyi boşuna bekledi. Zira aranılan baba, Arjantinli Messi’nin babası değil, oğlu Muhammet Messi’yi nüfusa kaydettirmeye gelen Nurullah Özaykan’dan başkası değildi.

Bugünlerde Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi’nde futbola ilk adımlarını atan küçük Messi’nin babası Nurullah Özaykan, “Barcelona’lı Messi’nin en popüler olduğu dönemdi. Oğlum dünyaya gelince amcası ‘Messi ismini koyalım’ dedi. Önce şaşırdık ama sonunda bu ismi koyduk” diye anlatıyor oğlunun adına nasıl karar verdiklerini.

Elbette Diyarbakırlı küçük Messi’nin, daha şimdiden geleceğin dünya yıldızı olup olamayacağına ilişkin kestirimlerde bulunmak için kahin olmak gerekiyor. Ama Arjantinli Messi başardıysa, Diyarbakırlı Messi neden başaramasın?

***

‘Messi’nin geleceği parlak’

Televizyona büyülenmiş gözlerle bakan Diyarbakırlı Messi’nin, Arjantinli Messi’nin attığı her golde yerinde duramıyor oluşunun arkasında, biraz da fileleri havalandıranın kendisi olduğunu düşünmesi yatmıyor mu?

Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi’nde Messi’nin antrenörü olan Erhan Ölker, “Messi’nin futbola merakı çok. Babası ismi Messi deyince inanmadım. Kimliğini görünce öyle inandım” diyor ve “Orta sahada daha iyi. Ağırlıklı olarak ayak içi, ayak dışı, top sürmeyi profesyonel olarak öğreniyorlar. Geleceği parlak” diye de ekliyor.

‘Messi Amca’yı çok seviyorum’

Anaokulu bitiren ve bu yıl ilköğretime başlayan küçük Messi ise “Futbol okulunda orta sahadayım ancak gol atmaya gidince bana çok faul yapıyorlar. Messi Amca’yı çok seviyorum. Onun gibi olmak istiyorum” diye anlatıyor duygularını.

Galatasaray’ı tutan, ancak Messi, Barcelona forması giydiği için aynı zamanda Barcelona’lı da olan küçük Messi’nin en büyük hayali “adaşı” ile bir gün tanışabilmek.
Diyarbakırlı Messi, hayaline bir gün kavuşur ya da kavuşamaz. Ama hayallerinin peşinden gitmeyenin ulaşacağı bir menzili de olamaz!

YORUM YAZ