MENÜ

12. Adam nerede?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Basketbola aşırı ilgi var. Futbola yok.

Bu başlı başına bir araştırma konusu olmalı.

Dedikodulara göre daha önce maça gelenlerden büyük bir çoğunluk tribünler yerine artık stat dışında ve çevresindeki restorantlarda buluşuyor. Hem yemek yiyor hem de maçları TV’den izliyormuş.
Doğru mu, bilemem.

Bakınız, lig başlarken kadrolara bakıp, "Bu Fener’i kimse tutamaz" diye yorum yapanlar, Beşiktaş’ı ve Galatasaray’ı gördükten sonra artık aynı kanıda değil.

Hatırladığım kadarıyla galiba başkan, "İlk yarıyı 7-8 puan önde kapatırız" demişti. İşte bu yüzden yönetimin 12. Adam konusuna bir çare bulması şarttır.

Fenerbahçe’nin zaferlerinin arkasında seyirci desteğinin de büyük rolü olduğunu kimse inkar edemez.

Emenike’ye ne oldu?

Emenike’ye hayret ediyorum. Hatırlayın geçen yıl rakip futbolcunun biri kolundan yakalasa, bir diğeri ayaklarına asılsa onları sahada sürükleyecek kadar güçlü ve kuvvetliydi. Şimdi yerinde yeller esiyor.

Doluya koysan olmuyor, boşa da öyle... Sivas maçında arada sırada iyi pas attı, gerisi gelmedi. Ben en çok Gökhan’ı tuttum. Niye derseniz, seyircileri coşturan o öldürücü deparlarını atmaya başladı. Sow attığı iki golle kendine geldi. Emre'nin sakinliği, Kuyt'ın eski maçlara göre daha canlı olması... Bunlar Fener’in artılarıydı. Arkasından Webo, Bayburt’ta sahneye çıktı. O da iki golle ağları salladı ama birinde dört, ikincisinde üç gollük skorlara rağmen bana kimse, "Fener süper oynadı" diyemez. Çünkü yendikleri, gördüğüm en kötü Sivasspor’du. Bu maçlar sonrası ortaya çıkan, "Fener dirildi, üzerindeki baskıyı attı" gibi görüşlere gülüp geçiyorum. Sadece şöyle bir 'kıpırdandı' o kadar...

Güle güle Alp, hoş geldin Namoğlu

Zekeriya Alp'in MHK başkanlığından istifasına hiç şaşırmadım. Çünkü o dürüst insan, her şeyi çok bildiğini iddia eden ve ağır eleştiriler yapan bazı eski hakemlerin söylediklerinin hiçbirini hak etmemişti.
Her hafta hakem hatalarından, tayinlerinden hep sorumlu tutulan o oldu. Resmen ‘Kantarın topuzu kaçtı’ diyebilirim. Arkadaş, eleştirdiğiniz kişi Beşiktaş’ın eski kaptanı. Milli takımda yıllarca oynadı. MHK’ye atandığı ilk gün, "Başkan camia içinden olmalı" diye nutuklar atıldı. Hakemken eleştiriye tahammülü olmayanlar maşallah yorumcu olunca Zekeriya’yı topa tuttular. Son olarak da Gaziantep Başkanı'nın konuşmaları... Neyse güle güle Zekeriya. Sana bu olaylarda sahip çıkmayanlar ne diyecek merak ediyorum. Şimdi göreve, hakem camiasının içinden, hepimizin tanıdığı bir başka dürüst insan Yusuf Namoğlu geldi. Daha koltuğa oturmadan, "İki yıl önce şöyle konuşmuştu", "MHK torpillilerden meydana gelen bir kurul demişti" gibisinden laflar yayılmaya başladı. Bakalım Yusuf Namoğlu için bu arkadaşların yorumları ne olacak?

Ancak Yusuf Namoğlu eski hakemdir, yeni yorumcular kadar bu işi bilir. Bunu sakın unutmayın. Başarılar sevgili Namoğlu...

YORUM YAZ