MENÜ

Moral bozmaya gerek yok

Abone Ol Google News

İstanbul’a puan ya da puanlar için gelen Bursaspor dün akşam maçı kaybetti ama bana göre hala şampiyonluğun en büyük favorisi. Çünkü önlerinde çok iyi bir fikstür avantajı var. Ankaraspor maçını zaten söylemiyorum. Bu maçtan gelecek garanti bir üç puan cepte. Üç büyüklerin belalısı İstanbul Büyükşehir Belediyespor dün de Bursa’nın da belalısı oldu. Bu maç öncesi Yeşil-Beyazlı futbolcuları biraz gergin gördüm. Erken gelen gol sonrası da çabuk bozuldular. Maç boyunca da bu gerginlik devam etti. Şampiyonluk yarışında elbette mağlubiyet olacak. Bunun dün akşam olması belki de daha iyi oldu. Çünkü liderliği taşımak gerçekten kolay değil.

Haberin Devamı

Bu kez çeviremedi
Bursaspor dün akşam bir türlü istediği gibi oynayamadı. Bunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sergilediği performans da etkili oldu. Çünkü Belediyespor bu tip maçlara çok iyi motive oluyor. Çok iyi pres yapıyor ve rakibi oynatmamaya çalışıyor. Bunu da çok iyi başardılar. Bursaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçılarını çevirdi ama dün akşam bunu başaramadı. Her şeye rağmen Ertuğrul Hoca ve futbolcularla birlikte şu anda şampiyonluğun en büyük favorisinin Bursaspor olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yeşil-Beyazlı ekipte Volkan Şen’i çok beğendim. İleri geri durmadan çalıştı. Zaten bu tip oyuncuları mutlaka sahada tutmak lazım. Bunlar ne zaman ne yapacağı belli olmayan futbolcular. Nitekim attığı golle Bursaspor’u umutlandırdı ama konuk ekip ikinci golü bir türlü bulamadı.

Ertuğrul Hoca’nın İbrahim’i savunmaya monte etmesi de iyiydi. Çok tempolu bir müsabaka sergiledi. Netice itibariyle bu mağlubiyet nedeniyle moral bozmaya gerek yok.

Taraftar arkasında
Bursaspor’un önünde iyi bir fikstür avantajı ve arkasında inanmış bir taraftar topluluğu var. Taraftarlar mağlubiyete rağmen takımı tribüne davet edip moral verdi. Rakipleri hariç bütün Türkiye Bursaspor’un şampiyon olmasını istiyor. Yeşil-Beyazlılar Sivasspor’un kaçırdığı fırsatları inşallah iyi kullanır. Böylece Türk futboluna da katkısı olur. Maçın hakemi Bünyamin Gezer’e gelince; Bana göre iyi bir maç yönetti. Gerçi tartışmalı bir iki penaltı pozisyonu vardı ama bunda takdir haklarını o yönde kullandı. Onun dışında pozisyonları yakından takip etmesi ve otoritesiyle dikkat çekti.

YORUM YAZ