MENÜ

Top artık Tudor'da

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Florya’daki antrenmalarda her ne kadar Tudor’un çalışma sistemini ve mantiletisini görme fırsatım olsa da Slovakya kampı bu anlamda yeteri kadar bilgi edinmemize fırsat verdi.

Artık söylemenin bir anlamı var mı bilmiyorum ama Tudor kamp boyu çok ağır ve sert antrenmanlar yaptırdı. Hatta oyuncular uzun süre top dahi göremedi. Tabii ki bu antrenaman tarzı futbolcuların hiç de hoşuna gitmedi. Yıllardır hafif tempoda çalışan, yaşlanmış kadro epey bir zorlandı.

Evet Igor Tudor bu yüklemelerle takımı fiziksel açıdan bir yere getirebildi. Fakat sonrası... Kaktisel açıdan Tudor’un bir çeşitlilik kattığı söylenemez. Takımla iletişimi her geçen gün daha iyi giden Hırvat adamın duvarlarını yıkması gerekiyor.

Özellikle yerli oyuncular üzerinde etki sağlayabilmek için bu anlamda biraz daha çaba sarfetmesi gerekiyor. Fakat bir gerçek var ki; kadro revizyonu isteyen ve yönetimden uzun süredir hiçbir teknik adamın alamadığı bütçeyi alan Tudor’un bu anlamda pek bahanesi kalmadı. Artık kendi takımını oluşturabilmek için top kendisinde. Hırvat teknik adam kendi göbeğini kendi kesecek. Ön görüm ise işi bir hayli zor.

Semih’e biraz saygı

Galatasaray’ın alt yapsından çıkmış, senelerdir A takım formasını giyen, kaptan olmuş ve A Milli Takım’ın geniş kadrosunda yer alan Semih Kaya takımdan ayrılıyor. Semih’i performansı nedeniyle zaman zaman ben de eleştirdim ama özellikle bir kısım taraftarın bel altı vurmalarını hiçbir zaman hakketmedi Semih. Ne yedek kaldığında, ne parasını almadığında ağzını açmadı. İşine baktı ve üzerindeki formanın hakkını vermeye çalıştı.

Genç yaşına rağmen çok sayıda ciddi sakatlık ve ameliyat geçiren Semih oyunda kaldığı her dakika giydiği formanın hakkını verdi. Eleştiri futbolun değişilmez kuralı olsa da Florya’nın alt yapısından çıkan isme saygı duymak zorundayız. Bugün Semih için yapılan gerçek dışı eleştiriler, yarın alt yapıda oynayan genç kardeşlerimizin de gözünden kaçmaz. Onlar da bu takımın kaptanına gösterilen davranış şeklini unutmaz ve seçimlerini o yönde yapar. Lütfen biraz saygı.

Yeni uçaklar inmeli

Gomis, Maicon ve Belhanda ile transfere hızlı giriş yapan Galatasaray önemli uçaklar indirdi. Ancak bir de gidiş uçaklarına bakmak lazım. Bruma, Podolski, Sneijder (mucize olmazsa)... Hatta bu uçağın yolcuları arasında Cenk, Semih ve Sinan da var. Onlar da sırada bekliyor. Kadro revizyonu için önemli adım atan Sarı-Kırmızılı yönetim hala asıl gönderilmesi gereken faydasız oyuncularla yolları ayıramamışken takıma değer katan isimleri göndermesi ne kadar doğru, ileri de göreceğiz. Eğer Dursun Özbek 4-5 kaliteli oyuncuyu daha taşıyan uçakları indiremezse sezon sonunda hüsran yaşanılması kaçınılmaz.

YORUM YAZ