MENÜ

Çakır ve Riekerink

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Konyaspor’u mağlup eden Galatasaray sezonun etkili takımlarından Karabükspor’a konuk oldu. Sneijder’ın yokluğunda nasıl bir kadroyla sahaya çıkacağı merak edilen Riekerink sürpriz bir on birle sahaya çıktı. Josue’yi, Sneijder’ın pozisyonunda görevlendiren Hollandalı hoca, Podolski’yi forvet oynatırken Eren’i kulübede oturttu.

Çakır yön verdi

Mücadele son derece tempolu başladı. İki takım da orta alanda pres uygularken Galatasaray oyunu kanatlara taşımaya çalıştı. De Jong mücadeleci futboluna Yasin ve Bruma destek verirken bu bölgede aksayan tek isim Josue oldu. Josue’nin gereken desteği vermediği Podolski birçok pozisyonda top alabilmek için orta alana gelmek zorunda kaldı. Galatasaray aradığı golü 14. dakikada buldu. Selçuk pası ile topu önüne alan Yasin kaleye yöneldi. Kaleciden de kurtulan Yasin topu ağlara gönderdi: 0-1. Çok tartışılan pozisyonda Cüneyt Çakır golü iptal etmeyerek doğru kararı vermiş oldu. Golden sonra oyun temposu iyice arttı ve Karabükspor daha cesur oynamaya başladı. 30. dakikada Carole’un ceza sahası içerisinde rakibine yaptığı harekette Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda ise Çakır’ın aklı ilk golde kalmış olacak ki ilk fırsatta penaltı yarattı. Topun arkasına geçen Seleznov skora denge getirdi: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Riekerink izleyince...

Riekerink ikinci yarıya da aynı kadroyla başladı. 60. dakikada Josue orta alandan Yasin’e yerden oynadı. Topu önüne alan Yasin süratle kaleye yöneldi. Başarılı oyuncu istediği vuruşu yapamayınca top az farkla yandan auta gitti. 63’te ise ilk oyuncu değişikliğine gitti. Hollandalı hoca, Yasin’i dışarı alırken Rodrigues’i sahaya sürdü. Bu dakikaya kadar hiçbir varlık göstermeyen, takımı eksik oynatan Josue yerine Yasin’in kenara gelmesi ilginç bir karar oldu! 77. dakikada ise hala Eren’i sokmayan Riekerink neyi planladığını anlamak mümkün değildi. Takımının mutlak gole ihtiyacı varken ikinci forveti oyuna almamak beraberliğe razı olmaktan başka bir şeyle açıklanamaz. 82’de ise ceza sahasına gelen ortaya Serdar kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-1. Riekerink’in aklı ise bu golden sonra başına geldi ve çok geç kaldığı değişikliği yaparak Josue’nin yerine Eren’i oyuna aldı. Karabükspor rakibini 2-1 mağlup etmeyi başarırken Galatasaray cephesi kendiyle yüzleşmeli. Çakır’ın haksız penaltısı kadar Riekerink’in maçı izlemesinin mağlubiyette aynı paya sahip olduğunun farkına varmadıkça işleri yoluna koyamaz Hollandalı.

YORUM YAZ