MENÜ

Aslan söktü aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin son virajına girilirken şampiyonluk için önemli bir avantaja sahip olan Galatasaray, Akhisar’a konuk oldu. Belhanda’nın cezası nedeniyle oynamadığı maçta, Fatih Terim orta saha kurgusunu Donk-Fernando-Selçuk üçlüsünden kurdu. Rodrigues ve Feghouli ise kanatlarda görev yaptı.

Rodrigues etkisi

İki takım da maça tempolu başlarken, Akhisar savunmasını önde kurararak rakibini orta alanda durdurmak istedi. Galatasaray ise özellikle ilk 10 dakikalık bölümde oyun kurmakta zorlandı. Bu bölümden sonra topa hakim olan Sarı- Kırmızılılar istediği doğrultuda da oyuna yön verdi. 15. dakikada Linnes Feghouli’ye oynadı. Sağdan bindiren yıldız oyuncu, yerden ceza sahasına kesti. Rodrigues bekletmeden vurdu ve takımını öne geçirdi. 0-1. 3 dakika sonra Rodrigues bir kez daha sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkarttı: 0-2. 33. dakikada ev sahibi takım penaltı kazandı. Soner üstten auta attı. İlk yarının büyük bölümünde topa ve oyuna hakim olan Galatasaray’da Donk orta alandaki müdahaleleri ile en iyiler arasındaydı. .

Gerilim tavan yaptı

Akhisarspor ikinci yarıda hücumsal girişimlerini çok daha başarılı yapmaya başladı. Galatasaray ise geriye yaslandı. 51. dakikada Seleznov, savunmanın hatasını affetmedi, şutu direkten döndü, Serdar’a çarpan top ağlara gitti: 1-2. Okan Buruk’un takımı golden sonra da hücumdan vazgeçmedi. Oyunun sıkıştığı bölümde Fatih Terim, Selçuk-Yasin ve Feghouli-Sinan değişikliğine gitti. Bu hamlesi ile Terim, Akhisar’ı savunmanın arkasına uzun toplar atmaya mecbur etti. Bu da ev sahibinin fazla pas hatası yapmasına neden oldu. 90+2’de penaltıyı kazanan bu kez Galatasaray oldu. Gomis penaltı kaçırmaya bu maçta da devam etti. İkinci yarısı son derece gerilimli geçen maçı, Galatasaray 2-1 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

YORUM YAZ