MENÜ

Aslan Kupa'ya tutundu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda vasat bir performans gösteren Galatasaray, kazanmak zorunda olduğu mücadelede Elazığspor’u farklı mağlup etti. Bruma, Podolski, Eren, Selçuk gibi as oyuncularını sahaya süren Riekerink, Sneijder’i ise yedek kulübesinde tuttu. Hollandalı hoca sakatlıkları bulunan Hakan ve Semih’in yerine ise stoperde Ahmet-Carole ikilisini kullandı.

Erken gol rahatlattı..

Maça iyi başlayan Galatasaray golü erken buldu. 9. dakikada Podolski ceza sahası dışından sert vurdu ve takımını öne geçirdi. 0-1. Kötü bir zeminde oynanan mücadeleye son derece motive başlayan Sarı-Kırmızılılar rakibinin üzerine kanatlardan gitti. Golden sonra Elazığspor güçlü rakibi karşısında atak girişiminde bulunsa da etkili bir pozisyon yakalayamadı. Orta alanda üstünlüğünü maç başında ortaya koyan Galatasaray ilk yarı boyunca çok da efor sarf etmeden oyunun kontrolünü elinde tuttu.

Poldi fişi çekti

Rikerink ikinci yarıya Yasin- Rodrigues değişikliği ile başladı. İlk 45’teki oyun disiplininden kopmayan Galatasaray ikinci gol için yüklenmeye devam etti. Oyunu rakip alan yayan Aslan 59. dakikada Eren’in bireysel yaratıcılığıyla golü buldu: 2-0. Bu golle rahatlayan Riekerink, Selçuk’un yerine Birhan’ı oyuna aldı. 74. dakikada Bruma soldan içeri taşıdığı topu yerden ceza sahasına gönderdi. Podolski altı pasta dokununca fark üçe çıktı: 3-0. Elazığ’ın golü 84. dakikada Timur’dan (P) geldi. Uzatma anlarında Podolski maçın skorunu belirledi: 4-1. Mücadele boyunca oyun disiplininden kopmayan Galatasaray, rakibini 4-1 yenerek gruptan çıkmak adına önemli bir adım attı.

YORUM YAZ