MENÜ

Yüzde 51 Panzer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransa'nın şampiyon olduğu döneme Zidane nasıl damgasını vurduysa,Mesut'un da aynısını yapma şansı var. Arjantin'de Messi önemli ancak,Almanlar'ın çok fazla seçeneği var ve rakiplerinden yüzde 51 öndeler.

98 Dünya Kupası'nda Zidane'ın finale vurduğu damga unutulmazdır... Hatırlarsınız, Paris'te Zafer Anıtı'nın üzerine lazerle 'Merci Zizou' yazılmıştı. Bir Cezayirli'nin Fransa için yaptığı en büyük iş hala bu... Çok iyi bir kupa geçirmese de Mesut'un Almanya'nın Zidane'ı olmak için hâlâ şansı var. Şu bir gerçek ki herkes en çok finalleri ve onu kazananları hatırlar. Unutmamalı Zidane'ın o gün finalde attığı 2 gol dışında kupada golü yoktu. Açıkça Messi'nin Maradona seviyesine yükselmesi hatta geçmesinden ziyade bu hayali önemsiyor ve kuruyorum. Mesut'un Almanya'yı bulutlara çıkarmasını bekliyorum.

Rakipte durum farklı

Arjantin’de Sabella belki de milli takımdaki son maçına çıkıyor. Hollanda karşısında en az Van Gaal kadar mükemmel bir savunma stratejisi kurdu ve kazandı. Ancak Robben'in dahi Messi'yi kontrol etmekle görevli olduğu
bir oyunda rakipte özel tedbir almanız gereken çok fazla silah kalmıyor. Almanya'da ise durum farklı. Hücum 4'lüsünü saymaya gerek yok. Kroos'tan Lahm'a, Khedira'dan Hummels'e kadar tedbir alınması gereken çok oyuncu
var.. Ve asıl önemlisi tüm oyuncuların Bayern Münih'e dayanan hücum şablonlarının iyi uygulamaları. Ellerinde de çok opsiyon var.

Tersi olursa üzülmem

Sabella'nın bu yapıyı geçebilmesi için Di Maria'nın yokluğunda Lavezzi ve Messi'nin ekstra performanlarıyla erken bulacağı bir gole ihtiyacı var. Eğer Real'li oynarsa Almanya'nın sol kanadında Höwedes'i çok zorlar ve
yardımı büyük olur. Erken gol sonrası bu üçlü ağır Almanya savunmasının arkasına sarkabilir. Aksi takdirde rjantin'in işi gerçekten zor. Sonuç olarak yüzde 51 Almanya önde. Çünkü daha fazla ve test edilmiş planları var.
Her şartta tarihi bir klasik olacak bu finalin diğer ilginç yönü ise Brezilyalılar'ın 7-1'lik yenilgiye rağmen ezeli rakiplerine karşı Almanya'yı tutacak olmaları. Bu da en azından seyirci eşitliği sağlayabilir. Özetle yarın Alman gazetelerinde Mesut'un kahramanlık gösterilerini okumak arzum. Buna oldukça yakınız. Ancak Messi de göğe erse çok üzülmem.

YORUM YAZ