MENÜ

Umut edelim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kosova bir ‘baz’ maç. İçeride dışarıda 6 puan yazmanız gereken maç. Çünkü Ukrayna, İzlanda ve Hırvatistan’ın da 6 puan yazmamasının zor olduğu bir rakip. Dolayısıyla bu maçlarda puan kaybı grubu kapatmak anlamına geliyor. Kazanmak iyi.

Arda, Burak, Gökhan ve Selçuk’un dönmesiyse, tartışmaları bitirmek değilse de azaltmak anlamında iyi. Ancak kimyanın tam yerinde olduğunu söylemek zor. Elle tutulur, gözle görülür bir bulanıklık var ilişkilerde. Af yok sanki iki tarafta da ‘hadi neyse idare edelim’ var daha çok.

Hadi neyse o zaman. Biz de zamana bırakalım. Çözülmesini umalım.

Orta üçlü yumuşak olunca...

Terim’in ilk üç maçta genç kadronun zorladığı direkt oyundan paslı oyuna geçtiği ilk yarıda dikkat çeken orta sahamızın geçirgenliğiydi. Topyekun baskıya gittik. Ancak Oğuzhan-Selçuk-Hakan orta üçlüsü yumuşak kalınca iki pasta çıktı Kosova. Şanlı olduğumuz nokta ofsayt taktiğimizin büyük oranda tutması ve rakibin heyecanını yenememiş olmalarıydı. Sadece 45’de soğukkanlı oldular ve sağ kanat akınında top sol direkte patladı. Şanssızlık ise Ujkani’nin çıkardığı 3 top. Erken gol direnci bozacaktı. Geç kaldı.

Gerekli hamleler yapıldı

Terim’in ikinci yarıda neredeyse görevini çözemediğim Oğuzhan’ın yerine Yunus Mallı’yı alışı yapılması gereken 2 hamleden biriydi. Neden olduğunu Yunus bitirici bir driplingle hemen gösterdi. 2. hamle olan Tolga’yla orta sahada direnci yükseltmek gelmeyince Kosova’nın iki pasla rahat çıkışları 2-0’a rağmen devam etti.
Bu bir baz maçtı. Puan kaybetmenin konu dahi olmadığı bir maç. Bu maçın konusu daha çok ‘barış’tı. İyi niyetli olalım. Ve umut edelim. Umarız takımın önce kimyası düzelir.

YORUM YAZ