MENÜ

Teknik adam farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Terim’in kendi takımıyla ilgili yaptığı analiz yüzde yüz doğru. Rıza Çalımbay’ın kendi takımıyla ilgili yaptığı herhangi bir analiz yok. Terim maç öncesi maçı yaşayıp oyunu kuruyor. Çalımbay önceden panikleyip takımı sahaya salıyor. İş zaten burada kopuyor. Orta saha ve savunmada riskli ama hücum dörtlüsü anlamında ligin en iyi 2-3 ekibinden birine sahip olunca... Üstüne elinde ligin en iyi golcüsü olunca Mariano ve Nagatomo’yu birer hücümcu gibi oyuna sokup korku salmak mantıklı. Maçı hemen erkenden yorulmadan koparmak... Hele de Abdülkadir’i defakto savunma kanadı gibi kullanmak zorunda kalan bir rakip hoca varken.

İş işten geçince

Terim takımını geniş alanda önde hücuma yönlendirip erkenden maçı koparmak istedi. Rıza Çalımay’ın takımı dar alanda kalıp oyun kuramaz halde kaldılar. Sonra iş işten geçince tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi savumadan eksiltip hücumu çoğaltmak bir işe yaramıyor tabii. O Terim’in daha çok işine geliyor.

Gecenin sorusu

Galatasaray deplasman sorununu biraz olsun çözebilir mi? Yarısını çözse şampiyonluk tahmini yapmak hiç zor olmaz.

Maçın starı

Bu kadar mahkun bir oyunda maç 2-1 bitiyorsa maçın yıldızı mahkum olanın kalecisidir. Onur eğer genç yıldız adayı Okay’ın kaptırdığı pozisyonda dizlerinin üzerinde kalsa belki mçaı da kurtaracaktı. Büyük oynamadı ama iyiydi.

Maçın olayı

İki takım kadro olarak birbirinden çok farklı değil. İyi golcüler iyi kaleciler var. Orta üçlü anlamında belki Trabzon önde savunmada Galatasaray belki. Ama hocalar açısından arada dağlar var. Rıza Hoca sınıfta kaldıkça diploma alıyor. Büyük başarı.

Kısa mesaj

Belki tekrar olacak ama Rıza Çalımbay’ın bu oyun planını Tudor ortaya koysa ne olabilirdi tahmin etmek zor değil.

YORUM YAZ