MENÜ

Sorunlar aynen duruyor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maça odaklanmış başlasa da alışılan sorunlar da öylece duruyordu. Savunmada ilerleme yok ama artık atmayı da unuttular. ‘Çiğ etle beslenen’ Vedat, vegan olmuş gibi misal! Zar zor kaleyi buluyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe beklediğimden daha odaklanmış bir oyun oynayarak başladı. Öte yandan beklenen, artık alışılan sorunlar da öylece duruyordu. Savunmada kalesine gelen topların neredeyse yarısı gol oluyordu sezon başında. Ama atıyordu da. Fenerbahçe savunmada bir ilerleme kaydedemediği için değil, atmayı unuttuğu için bu kadar zorlanıyor. ‘Çiğ etle beslenen’ Vedat vegan olmuş gibi misal... Zar zor kaleyi buluyor.

46 gol, 16 direk

Dün Ozan, Deniz, Hasan Ali bir büyük takım için gole çevirmenin hiç zor olmaması gereken şansları kolay harcadılar. Buna bir de 46 gol atıp 16 kez de direğe nişan alma durumunu ekleyin. Sorun buradan başlıyor. Tabii hepsi bu kadar değil. Fenerbahçe’de ön alanı, markajdan çıkıp kendisini göstermekten imtina ediyor. Oldukça hareketsiz bir oyun bu. Luiz Gustavo orta sahada olmayınca da topu markajdaki oyunculara atmak daha zor oluyor. Bir oyun ezberleri, topu nasıl rakip alana taşıyacaklarına dair bir planları yok gibi. Bu yüzden ağır ilerliyor ama çok hızlı geri koşmak zorunda kalıyorlar.

Haberin Devamı

Oyunu kopartamadılar

Falette ve Gustavo savunmada Hasan Ali’yle birlikte vasatın üstünde oynadıkları için Kasımpaşa hücumuna ilk yarıda şans vermediler. Ama büyük takım oyunu böyle oynadığı zaman işi bitirecek hücum işlerini yapıp oyunu kopartmalı. Bu olmadı. Olmayınca da 2. yarıda Kasımpaşa çok iyi hücum edip çok güzel 2 gol attı. Daha fazlası da mümkün olabilirdi. Son 6 haftada 16 puan toplamak gerçekten önemli bir başarı.

YORUM YAZ