MENÜ

Soğukkanlılık kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın bu sezonki en bütün oyunlarından biriyle başladı oyun. 45 dakika yüzde 150’yle oynadı Galatasaray. Kağıt üzerinde Sneijder, Selçuk, Emre üçlüsü Beşiktaş’ın orta sahası için fazla yumuşak duruyordu. Ancak özellikle Sabri’nin önden verdiği destekle Galatasaray diri ve birbirine yakın kaldı. Beşiktaş’ı geri ittiler.

Bunu söylerken bu durumun Beşiktaş’ın çok da istemediği bir şey olmadığını söylemek lazım. Onlar da Galatasaray’ın özellikle orta sahada kaptıracağı toplarda problemli savunmasının arkasına gitmeyi amaçlıyordu. Beklemedikleri, Galatasaray’ın orta sahada kendi standardının çok altında top kaybıyla oynayıp iyi geri dönemeleriydi.İstedikleri şansları, istedikleri sıklıkta bulamadılar. Galatasaray da 7. dakikada Yasin’in savunmanın arkasına sarkarak Muslera’yla karşı karşıya kaldıkları pozisyon dışında sadece uzaktan Poldi şutlarıyla Tolga’yı yoklayabildiler.

Faydasız Donk!

İkinci yarının başıyla birlikte enerjisinin tamamını harcayan Galatasaray’ın takım boyu uzadı ve Sosa Türkiye’ye geldiğinden bu yana en kötü son vuruş performansını sergilemeye başladı. 47-58 arasında 3 net gol kaçırdı Arjantinli. Beşiktaş hızla Galatasaray orta sahasını geçmeye başlamıştı. Ve temel plan işliyordu. Ancak Fenerbahçe’nin Arena’da yaşadığına benzer bir durum yaşanırsa bir puan kaybı olabilirdi. Riekerink’in Sinan hamlesi, 74’te genç oyuncunun Emre’yi savunma arkasına kaçırması bir kez işe yaradı. Donk’un orta sahayı ele almak için sahaya sürülüşü ise fayda sağlamadı.

Yılın en iyi yedeği

Öte yandan geçen haftaki olağanüstü oyunundan sonra Q7’nin sahada yokları oynayışına Cenk’i oyuna sürerek müdahale edişi Şenol Güneş’in doğru hamlesi oldu. Çünkü Cenk o sezonu yaşıyor. Her seferinde oyuna katkısı var. Ve özgüveni zirve yapmış durumda. Yılın en iyi yedeğine sahip olmak da şampiyonluğun olmazsa olmaz gerekliliklerinden. Ve Güneş de bunu biliyor. Gomez’e attırdığı gol, paniğin artık baş göstermeye başlayabileceği dakikada bir soğukkanlılık gösterisiydi.

Beşiktaş eğer şampiyon olacaksa en çok bu yüzden olacak. Geçtiğimiz 3 yılda bu olmadığı için kaybetmişlerdi. Ve bu senenin en büyük farkı da bu. Bunun tek istisnası 14’de Tosic’in sarı kart gördüğü pozisyondu. Fazlası da gelebilirdi. Ve bunu kimseye anlatamazdı. Şanslıydı.

YORUM YAZ