MENÜ

Sneijder yumrukladı

Abone Ol Google News

Londra’da Emirates’te İngilizler Wesley Snijder için ‘onun bu takımda ne işi var’a kadar varan yorumlar yapıyorlardı. İç acıtsa da tarafsız bir gözle bakıldığında performans, plan ve kalite açısından söylenecek bir şey yoktu. Dün de durum farklı değildi. Ama her iki taraf için de. Maçın seviyesinin çok üzerinde iki gol attı 10 numara. Çölde vaha gibi bir kaliteydi. İki köşeye iki inanılmaz şutla Volkan’ı darmadağın etti. Herkesten farklıydı. Takımını üç seviye yukarı taşıdı...

Haberin Devamı

Kartal kumar oynadı

İsmail Kartal’ın bu kadar çok sakatlıktan yeni çıkmış, oynamasına son anda karar verilmiş oyuncuyla ilk 11 oluşturması büyük bir riskti. Bunun sıkıntısını yaşadı. Emre baştan koptu zaten. Volkan’ın bel tedirginliği ise 3 değişiklik hakkını kullanmayı engelledi. Bu iki oyuncunun oynaması fedakarlık değil, bencillik... Böyle bir derbide böyle çoklu bir riske girmek en terbiyeli tabirle, inanılmaz bir amatörlük. Fenerbahçe’yi oyuncak etmek.

Hoca açısından da büyük bir strateji hatası vardı. Bunu Alves tamamladı. Kırmızı kart pozisyonunda ne yapmaya çalıştığını anlatmalı. Ortada top yok. Peki sergilediği hareketin sebebi ne? Hangi spor bu... Bekir’den 1 maç sonra daha fecisini yapmak? Hem de Bekir gibi son anda ayağını çekmeye çalışmadan topuğunu uzata uzata... Bu amatörlük bile değil...

Haberin Devamı

Kırmızı karta kadar...

Prandelli’nin oyunu ise başka bir çıkmazdı. Zaten iki kanat savunması yetenek açısından kısıtlı. Melo sürekli stoperlerin arasına kaçıyor. Böyle bir tabloda orta sahada üstünlük sağlama olanağı var mı?

Yapamadılar. 10. dakikadan, 54’e kırmızı karta kadar net bir şekilde aldı Fenerbahçe oyunu...

Tüm zamanların kötüsü

Emenike ve Alper’in ‘at gözlüklü’ etrafına hiç bakmadan oynadıkları oyun skorun gelmesini engelledi. Caner ve Gökhan sayısız kez bindirdiler. İçeri doldurdular ama Alper ve Emenike’nin etraflarına bakmayışı pozisyon sayısını azalttı. Kaleye sadece bir isabetli şut atabildiler bu sebeple bu iyi sayılabilecek oyunda. Kabul etmeli, Fenerbahçe’nin hücumda yetenek seviyesi tüm zamanların en alt seviyelerinden birinde... Ve geçen seneden farklı olarak bu kez plan da yok. Tamamen doğaçlama dönüyor iş. Ama Prandelli için de farklı bir şey söyleyemeyeceğim. Korkunç planını Sneijder kurtardı sadece. Holandalı’ya çok şey borçlu.

YORUM YAZ