MENÜ

Skor net ancak...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seyirciyle buluşmanın yarattığı çoşku, maçtan önce Hikmet Karaman’ın da beklediğini söylediği gibi baskılı bir Galatasaray getirdi. Hikmet Karaman’ın hücum merkezinde sadece Atiemwen’i kullanması, Rize orta sahasının ise hızlı oynayamaması nedeniyle bu coşkunun etkisi arttı. Savunma çok rahat orta sahasına yaklaştı ve Galatasaray’ın takım boyu bu sene ilk kez maç başında bu kadar kısa oldu. Daha önce skor aradığı son dakikalarda rakibin de çekilmesiyle benzer baskı bölümleri yakalıyorlardı fakat oyun başında bu ilk kez oldu.

En iyi gol olması muhtemel

Burada eksik kalan Sabri ve Carole’un hücumu genişletme konusunda çok cesur olmayışlarıydı. Ancak Sneijder’in çok güzel ortasında, Eren’in -sezonun en güzel golü olması muhtemel- rövaşata işi çözdü. Bundan sonra Galatasaray’ın önde oynama isteği azalmadı. Azalmadı ama topu tehlike bölgesine indirmekte çok zorlandılar. Bu gibi erken üstünlük sağlanan oyunlarda elinizde Sneijder, Bruma, Yasin ve Eren gibi oyuncular varsa pozisyon sayınızın her halükârda katlanarak artması gerekirken bu olmadı. Son 5 dakikaya kadar neredeyse gol kaçırmadı Galatasaray.

Peki bu neden oluyor?

Galatasaray Riekerink’in de söylediği gibi ve haklı olarak Sneijder’e alan yaratmaya odaklanmış bir oyun oynuyor. Bu konuda Tolga Ciğerci ve Selçuk’un dün verdikleri çaba takdiri hak ediyor. Peki Sneijder ve Bruma’nın aldıkları toplarda doğru pas opsiyonlarını kullandıklarını söyleyebilir miyiz? Kaliteleri düşünüldüğünde performansları beklenenin altında. Orta sahada bu kadar top kaybıyla ve ağır oynayan, hücum planı olmayan bir rakibe karşı bu kadar az üretmek sıkıntı. Sneijder’in üzerine kurulmuş bu oyunda oyunun akışında direkt rol oynayan bir yaratıcılık sergilemesini beklemek ona haksızlık değil. 2 şahane ortasının Eren’in mükemmel vuruşlarıyla skoru belirlemiş olsa da oyunun akışındaki net rolünün hakkını vermeli. Ne onun ne takımın coşkusu konusunda hiçbir soru işareti yok. Herkes istiyor. Ancak performansı yükseltmek lazım.

YORUM YAZ