MENÜ

Sayın Riekerink Bey!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki temel durum maç öncesi belirleyiciydi:

-İlk olarak ilk golü atanın kazanması oyun stilleri nedeniyle kuvvetle muhtemeldi.

-En az bunun kadar belirleyici olan ise Riekerink’in seçimleriydi.

Ortayı niye üçlemedi?

Cuma günü sahaya çıkacak 11 geldiğinde Hollandalı’nın ne yapmak istediğini düşünmeye başladık. Dün bunun üzerine bayağı kafa patlattığım bir yazı yazdım. Ancak onca ‘beyin fırtınası’ sonrası ne yalan söyleyeyim hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Rakibin Topal ve Lens’ten mahrum çıktığı maçta orta sahayı kuvvetlendirmek bir önemli seçenekti. Ancak bunu yapmak bir yana orta sahadan eksiltti. De Jong ve Tolga’yla burada bir sertlik yaratma isteğini anlıyorum. Peki Selçuk’la orayı üçleyip hem pas yapan, hem biraz daha sert olan bir takım neden hedeflenmez? Elinde pas yapan ama savunma yapamayan bir takım vardı. Ondan doğru pası çıkarıp savunmayı da yapamayan bir takım çıkardı.

Tek kozu Bruma...

Serdar Aziz konusuna ise hiç girmemek lazım. Bir derbi öncesi oyunun merkezini tamamen değiştirdi. Yönetim istedi diye Serdar, Podolski’yle Sneijder istedi diye Selçuk kararlarını veriyorsanız, çok doğru bir planınız olması lazım! Kaleye şut atmadan, sadece Bruma’nın 60 metrelik koşuları üzerine kurulu bir oyun bir plan değildir. Ben bu sahada 6-0’ı da seyrettim ama bu kadar ne yaptığını bilmeyen bir Galatasaray görmedim. Ve bunun temel sebebi, bulunduğu yeri hak etmediğini düşünen Riekerink...

Fark bile gelebilirdi

Bunda kuşkusuz Fenerbahçe’nin, planını ezberlemiş bir takım olmasının rolü de var. İlk yarıda 6. dakikada Volkan Şen’in Hakan’a yakalandığı pozisyon dışında gole kadar üretimi olmamasının nedeni Volkan’ın çok dağınık oluşu. Souza, Alper ve Hasan Ali’nin ekstra oyunlarına ikinci yarıda takımın geri kalanı da uyunca iş tamamen ev sahibine döndü. Advocaat’ın Alper’i sağ kanattan merkeze çekişi savunma sağlamlığını artırdı. Belki Emenike ve Aatif daha önce oyuna girseler fark daha da büyürdü.

RVP’den özür diliyorum...

Son olarak maçın kahramanlarından RVP’ye de bir parantez açmam lazım. 1 ay önce artık belki de RVP’yi hiç düşünmemek lazım demiştim. Büyük oyuncu büyük geri dönüşüyle beni yalanladı. Özür borcum var. Buradan sunuyorum. Bir de Souza parantezi açayım. Ondan başından beri bu oyunu bekliyordum. Geç oldu ama sağlam oldu.

YORUM YAZ