MENÜ

Şapka çıkarılır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başından beri söylüyorum. Konu, ilk 11’deki oyuncu tercihlerinden ziyade görevlendirmeler.

-Ersun Yanal sezonu standardında hatta daha ötesinde bir Gökhan-Caner performansı olunca zaten hücum seviyesi Şampiyonlar Ligi yarı finali rakımına yükseliyor.

-Volkan’ın Caner’e yardımı bu seviyeyi daha da artırıyor. Bu ne demek? Bu, Souza kadar savunma yapmak demek. Nani için aynı şeyi söyleyemeyiz. O, biraz cambazlığa soyundu. Halbuki Gökhan’ın bu olağanüstü performansı onu çok rahatlatmıştı. Çok fazlasını yapabilirdi.

Lokomotiv savunması koptu

-Önemlisi orta 3’lü. Aynı oyuncularla ama ön stoper görevlendirmesi olmadan oynamak demek ki mümkün. Ozan’ı bağlantı oyuncusu olarak kullanıp Souza’yı biraz daha öne atmakla... Onu bir 10 numara değil, 8.5 olarak kullanmak yani. Topal ve Ozan biraz arkada iki yönlü ama Souza %60 hücuma dönük.

-Bu kısa ve tempolu pas oyununun tek istisnası Volkan ve Nani adamını içeri çekmişken özellikle Gökhan’a ve tabii Caner’e atılan uzun çapraz paslar oldu. Bu, Lokomotiv savunmasını enine çekip koparttı. Araya Souza vs. girince de goller ve pozisyonlar geldi.

RvP gollere katkı sağladı

Sonuç bu kadronun hakkını veren son derece etkili ve yakışıklı futbol. Hem doğru hem iyi hem güzel.

Burada illa bulmak gerekirse eksik kalan Van Persie’nin skor açısından belki kötü değil ama şanssız performansı. Benim iddiamı sürekli okuyanlar biliyor. Ben, sorunun Van Persie olmadığını düşünüyorum. Sorun düne kadar ona yapılan servisteydi. Dün, bunu haksız çıkarmıyor. Van Persie’nin doğru hareketlenmeleri ve hamleleri olmasa Souza o pozisyonlara giremez. Van Persie de girdi mi girdi. Bu oyun devam ederse Van Persie iş yapar. Hem de çok. Çıkması yanlış mı derseniz, teorik olarak değil. Ancak yıldız yönetimi açısından çok da doğru değil. Bu da nazar boncuğu olsun. Dün Pereira’nin takımı, uzak şutlar dışında pozisyon vermeyip, 5-6’ya götürecek işler yaptı. O zaman şapka çıkarmak gerekir. Bu yakışıklı futbol, bu kadronun oyunudur.

YORUM YAZ