MENÜ

Santrfor sorunu

Abone Ol Google News

Kalabalık Fenerbahçe orta sahası, Beşiktaş’ın en iyi oyunlarından birini oynamasını engelledi. Buna rağmen Altay’ın çok kritik kurtarışlar yaparak takımını ayakta tuttuğu gerçek. Ersin ise Sosa’nın serbest vuruşuna kadar çok özel bir kurtarış yapmak zorunda kalmadı. Ozan’ın şutu ise zaten imkansızdı. Bu durum sanırım son bölüme kadar karşılıklı üretim seviyesi konusunda bir şeyler anlatıyor. Golü Fenerbahçe’nin bildik yumuşak karnı duran top/yan toptan buldular. Bu sadece Altay’la ilgili bir sorun değil, savunmanın topu karşılamasıyla ilgili durum biraz da.

Haberin Devamı

Fazlasını yapabilmeli

Erol Bulut’un kalabalık orta sahası aslında Souza, Atiba, Ljajiç, Ghezzal bağlantılarına kendi standardının üzerinde sert bir baskı yaptı. Eksik kalan, top kaptıktan sonra genişlemeler konusunda oldu. Bu seviyede bir kadronun topu ve oyunu yönlendirme konusunda bu kadar eksik kalması inanılmaz. Bu orta saha daha fazlasını yapabilmeli.

Pelkas’ın merkezde oynamasına rağmen ilk yarıda bu kadar az topla buluşması bundan. Bu tip bir oyunda misal ilk yarıda Sangare’nin girdiğine benzer ender şanslardan sonuç çıkmayınca iş imkansızlaşıyor.

Haberin Devamı

Eksik dönmeleri...

Beşiktaş sadece bunları ezbere yaptığı için belki de %50 oyunuyla dengede hiç geri düşmedi. Ancak maç sonunda klasik kontrol oyunundaki pasiflik devreye girdi. Sonrasında ise kontra dönüşlerinde eksik dönmeleri genel sorunları. Fenerbahçe ise rakip geri çekilmişken, Ozan’ın harika şutundan daha fazlasını bulamadılar. Çünkü bu yılki santrfor sorunu 6 pas çevresinde onları cılız kılıyor. Rakibin kontradan dönemeyişlerinde ise doğru genişleyemedikleri için olmadı.

YORUM YAZ