MENÜ

Sanırım Denizli pişman

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın geçen haftadan kalan hücum planı, kendi sağ kanadından kademeli bindirmelerdi. Linnes-Sinan ikilisini çizgiye indirip solu içeri çekmek. Konyaspor, Galatasaray’ın sağ kanadına tedbir almıştı. Orayı kalabalık tuttular. Başarılı pas oyunuyla kaleye gidemedilerse de savunmada kalmadan orta sahaya hakim oldular.

Sabri golü bulacaktı...

Galatasaray sağ kanadını ancak Sabri oyuna girdikten sonra çalıştırabildi. Çok iyi oynayıp Galatasaray’ın 2. yarı başından itibaren orta sahaya hakim oluşunu rakip kaleye ulaştıran adam oldu. Biraz şanslı olsa golü de bulacaktı. Ve onun bu oyununu seyrederken senelerdir neden yerine adam aranıyor diye soruyorsunuz bir an. Ancak Sabri’yi formda tutmak da külfetli. 3-5 ayda bir yerine transfer yapmak gerekiyor. Onu ancak bu zinde tutuyor. Forma garanti olunca yine düşüş.

Psikolojik olabilir

Aykut Kocaman’ın takımı ligde topla ilişkisi en iyi olan ekiplerden biri. Ancak kaleye gitmek onlar için büyük sorun. Topu istedikleri gibi çevirip rakipten bağımsız olarak oyunu alıyorlar. Eksik kalan kaleye gitme planları oluyor. Bu Konya için sürekli bir problem. Bu maça özgü değil. Burada anlaşılmaz olan Denizli’nin bundan nasıl yararlanamadığı.

Hocanın bu kadar bariz bir eksikliği olan, kaleye gitmekte zorluk yaşayan bir rakibe karşı kendi evinde zorluk yaşamasını anlamak kolay değil. Burada alternatifleri saymak yerine psikolojisine bakmak lazım.

3 unsuru tahmin etse

UEFA - transfer yetersizliği - Burak olayları üzerine hocanın bu formsuzluğunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Taraftar, yönetim, ekip vs... Bunlardan birinde ya da bir kaçının ya da bir kesimin Denizli hamlesi üzerine soru işaretleri doğmuş olabilir. Ancak asıl önemlisi Denizli’nin ne düşündüğü. Bana öyle geliyor ki bu olup bitenler sonunda pişman. Denizli bu 3 unsuru tahmin etse bu imzayı zor atardı.

YORUM YAZ