MENÜ

Salih'i unutmak lüks

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ilk yarı stratejisi Bursa’nın canını sıkarak konsantrasyonunu bozup onları bir çeşit uyutmak olmalı. Çok ağır, statik, ön tarafta Volkan dışında topla ya da topsuz hareketlenmede bulunmadan oynamaya çalıştılar. Bunun yanı sıra öndeki üçlüyle orta saha arasındaki mesafe kabul edilemez uzunluktaydı. Orta sahayla savunma merkezinin mesafesini ise hiç sormayın. Yani takımın boyu uzun ve hareketsiz bir evsahibi. Bursaspor sadece doğru dizilerek Fenerbahçe’yi üretmesinin en zor olduğu yere merkeze yönlendirdi. Kanat oyuncularının yer tutuşları da birbirilerine yakınlıkları da ideal ölçülerdeydi.

Hücum da genişleyemedi

Hasan Ali ve Van der Wiel hiç oyuna giremediler. Onlar oyuna giremeyince hücum genişleyemedi. Ama genişlese bile ortada Ozan ve Alper oyuna o kadar uzaktı ki, ekstra oyuncu olarak savunmanın arasına dalma imkanları yoktu. Bu sene klasikleşen, yan topta stoperlerin adam paylaşmama sıkıntısından Batalla golü atınca iş kabusa döndü. Advocaat’ın ikinci yarıdaki hamleleri sonuncusu hariç işe yaradı. Van Persie Alper değişikliği ile 4-4-1-1 diyebileceğimiz bir oyuna döndüler. Savunma beklerini hücuma istedikleri gibi katamasalar da ileri çıkardılar. Stoperler orta çizgiye basmaya başladı.. Ve rakip alana yerleştiler. Ancak Volkan’ın şahsi çabaları dışında sadece Josef’in bir şutuyla pozisyon bulamadılar.

Emenike girdi, baskı kırıldı

Gerçi direkten dönen ve Behich’in çizgiden çıkardığı da yeterliydi ama şans da yaver gitmedi. Stoch’un etkili olduğu yere değil sola girişi de dahil olmak üzere oyun içi değişiklikleri Bursa’yı hep geri itti. Sercan’ın baskın kontrataklar için oyuna girişi de dahil Hamza hocanın hamleleri ise çok fark yaratmadı. Ancak Neustadter-Emenike değişikliği yerine servis oyuncusu sayısını artırmak çok daha iyi bir tercih olabilirdi. Misal Salih oyun girse van Persie’yi kaleye yaklaştırmak mümkün olabilirdi. Emenike’nin girişiyle 3’lü savunmaya dönmek ise Fenerbahçe baskısını kırdı. Köşeye sıkışmış ama direnen Bursa köşeden çıktı. Fenerbahçe geri koşmak zorunda kaldı. Advocaat sanırım artık 2. yarı üzerine çalışır. Ancak Salih’i bu kadar unutacak lüksü yok.

YORUM YAZ