MENÜ

Sabotaja rağmen...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seyirci Emenike’yi istemiyor, Emenike de oynamak istemiyor. Ama İsmail Kartal formasını çıkarıp sahayı terk eden Emenike’yi kündeyle sahaya döndürüyor. Seyircinin daha 20. dakikada santrforunu rakipten sayıp yuhalaması anlaşılır bir iş değil. Ancak kader maçında ortada böyle bir kriz varken onu canlı tutup körüklemenin manası da yok. Emenike’nin yaptığı hareketin karşılığı sarı kart. Aydınus vermemiş olsa da... Sahaya döndüğünde sarı kart görmesi kesin bir oyuncuyla risk almak neyin nesi? Aynı şuursuzluğu iki dakika sonra protestolar daha da arttığında tekrarlamayacağı ne malum? İnat, kolaylıkla kırmızı kart getirebilecekse asıl kontrol kaybı teknik heyettedir.

Planı bozmak niye!

Fenerbahçe formasını çıkaranın da, maçın 20. dakikasında ıslıklayanın da statta işi yoktur. Ama garip bir duruma teslim oldu Fenrbahçe. Galatasaray maçları dışında hiçbir konsantrasyon yok. Beşiktaş maçının 20. dakikasında kendisini sabote edecek kadar kopmuş... Gerçek olan şu: Bir reset atmak lazım artık. Bunu düzeltmek lazım.

Öyle ki Raul sakatlanıyor. Ve hemen planı terk ediyor Kartal, Sow’u sola alıyor. Hâlbuki plan eldekinin en iyisi. Girmesi gereken Diego değil mi? Bununla kalmıyor arada Emre kırmızı kart görebileceği onca laf sarf ediyor Bilic’e. Kart yok. Bilic’e uyarı yok. Serdar’ın Caner’i çekmesine de sarı kart yok. Peki ama FIFA’nın ‘benim standardımda değil’ deyip kokartını aldığı Aydınus’un derbide işi ne? Derbi standardı Steaua-Dnipro standardından daha mı düşük? Yani MHK’da da evrensel akıl ve adalet yok.

Beşiktaş beraberliğe razı

Bununla da kalmıyor. Gökhan maç öncesi, Raul ve Kuyt ise maç içinde darbeye bağlı olmayan sakatlıklarla devre dışı kalıyor. Üçü de oyunu kökünden etkileyen kayıplar. Hele Gökhan... Bu durumda maçın normal derbi ritmine hiç oturmadığını söyleyebiliriz. Emenike ve Topal’ın net pozisyonları dışında heba olmuş bir 60 dakika. Kendi planı işlerken hep birlikte sabote eden bir ev sahibi. Beraberliğe razı ve yorgun bir konuk. Tolga’nın sakatlığı sonrası tecrübe eksikliği olan Günay’ın kalesine Alper dışında şut deneyen olmadı neredeyse.

Bu sığ oyunu Beşiktaş’ın cezalandırmak konusundaki isteksizliği de enteresandı. 80’e kadar akın geliştiremediler. Olcay ve Oğuzhan oyuna girdikten sonra net 3 pozisyon var. Ve bu da Fenerbahçe’de en azından bir kaç oyuncuyu hareketlendirdi. Webo-Sow’la gelen gol maçı kurtardı ama anlattığı daha farklı. Webo tek merkez santrforu Fenerbahçe’nin, destek oyuncu da Sow. Bu kadar...

YORUM YAZ