MENÜ

Roco'nun atılması tuzak oldu

Abone Ol Google News

Karagümrüklü Roco kırmızı kart görmese Galatasaray yine risk alır ama beraberliği cebine koyar, bu kadar açık bırakmazdı. Bu kart riski daha da büyütmesine yol açan bir tuzak oldu.

Haberin Devamı

Bay geçen takımlardan sıklıkla duyduğumuz ‘ritim kaybı’ Galatasaray’ı da etkilemiş olmalı. Arda, Belhanda, Feghouli sonrası alternatif orta sahayla kompakt oyunu yakalamışken girilen aradan iyi etkilendiklerini söylemek zor. Üstüne bu oyuncuların kulübede oluşu da belki sahadakiler üzerinde bir negatif baskı yaptı. Bilmek zor.

Ancak bu kompakt yapıyı bozan aslında rakipti. Biglia ve Aatıf’ın son derece rafine pas oyunlarıyla taçlanan geriden ayağa oyuna, sürpriz bir şekilde Koray da çok olumlu bir katkı yaptı. Böylece Galatasaray ön alan baskı girişimini başlamadan bitirdi. Ev sahibi ilk 15 dakikada uzun ama ayağa toplarla rakip alana kolay ve etkili geçti. Sonra iki takım da kontrole geçti. Bu dakikalarda hala Galatasaray’ın bay öncesi oyunundan herhangi bir emare yoktu. Özellikle Emre Akbaba sahada yok gibiydi. Oğulcan da çok top ezdi. Bunlar oyunu temelden etkiledi.

Haberin Devamı

Karambol oyunu oynandı

İkinci yarı Galatasaray seviyesinde olmayacak hamlıkta bir karşılamayla yenen golle başladı. Ndao’yu Sabo’nun yokluğunda ilk kez olması gerektiği gibi kullandılar. Sonra Galatasaray topa sahip oldu ama Diagne’ye topu indirmek konusunda sadece orta denediler. Böyle olunca akın dublajı ve sürekliliği yakalanamadı. Taylan, Biglia’yı mı kontrol edecek açık mı kapatacak soruları arasında kayboldu. Karagümrük orta üçlüsü ise yine oyunu iyi yönlendirdi. Eğer biraz daha seri olsalar Galatasaray’ın aldığı riskleri daha net pozisyonlara çevirebilirlerdi. 64’te yapılan 3 değişiklik Galatasaray’ın ön alanda topu kullanması ve Belhanda’nın organizatörlüğü gibi etkiler yapsa da yine uzun Karagümrük savunmasına orta kesmek dışında çok üretim olmadı. Bu kadar ayağı iyi oyuncu, yerden verkaçlarla çizgiye inmek konusunda yeterli değildiler. Karambol oyunu oynandı. Ama yine de penaltıdan beraberlik geldi. Belki Roco kırmızı kart görmese Galatasaray yine risk alır ama beraberliği cebine koyar, bu kadar açık bırakmazdı. Bu kart riski daha da büyütmesine yol açan bir tuzak oldu. Futbolu olmasa da heyecanı zirvede bir final aldı. Ndao’nun müthiş zeka ve becerisi ve Mevlüt’ün soğukkanlılığı maça damgasını vurdu.

YORUM YAZ