MENÜ

Oyun kurmakla uğraşmadan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor ve Zorya maçlarının ikinci bölümlerinin gösterdiği gerçek, Fenerbahçe’nin orta sahada oyun kurmakla uğraşmasının manasız olduğuydu. Orta sahada topla iyi oyuncuların olmayışı bunu dayatıyor. Direkt oyunla topu bir an önce 3. bölgeye geçirmek ve orta saha iç oyuncularını oyunun kurulumundan ziyade dönenleri toplamak ve hücum destek için kullanmak.

Skrtel ve Kjaer’den başlamak üzere Topal da hep direkt oynadı. Emenike, Volkan ve Lens’e topu aktardılar ve Souza, Ozan ve Topal mümkün olduğunca çabuk içeri hareketlendi. Hiç orta saha ile uğraşmadılar ve hemen rakip ceza sahasına gittiler.

Emenike’nin çok uzun süredir yapmadığı santrfor koşularını yapması oyunu işletti. Burada Lens ve Volkan’ın özellikle ilk yarıda mümkün olduğunca basit ve bir o kadar dikine ve etkili oynaması da Kasımpaşa’yı zor durumlara soktu.

Uzun süredir yapılmayan iş

2-0’dan sonra çalışıldığı belli kontrataklar da geldi. Volkan, Lens ve Emenike’yle bu yolla bulunan 3. gol Fenerbahçe’nin uzun süredir yapamadığı bir iş. Keza Sow’la ve İsmail’le bulunan goller de... Tabii giderilememiş eksiklikler de var. Hayır, Kasımpaşa’nın ilk yarıdaki baskı oyunu değil. Fenerbahçe bundan çok iyi kontratlar çıkardı. Sorun ilk yarıda görüldü.

Bu durum, Yanal dönemini hatırlatan direkt oyunun olmazsa olmazı, savunmanın orta sahaya iyice yaklaşarak alanı daraltması üzere kurulu. Topa sahip olup pas yapmak temel amacınız değilse birbirine bağlı iki konuya dikkat etmeniz gerekir. Bir an önce topu yeniden kazanmak ve bu sayede rakibi çıkarken kalesine yakın yakalamak. Bununla birlikte geri koşmak zorunda kalıp yıpranmamak. Burada hâlâ sıkıntı var. Hatta bu sıkıntı kartlarda da görülüyor. Ozan ve Topal’ın sarı kartları bundan önceki maçlarda görülen kartlar gibi hep baskıda geç kalmaktan. Rakibe uzak kalıp geri koşarken yapılan durdurma hamlelerinden. Fenerbahçe bu sezon ve dün de bu kartlardan gördü. Oyunu daraltmak bunları önlemek ve bu direkt oyunu işletmek açısından elzem.

Bu olursa ilk yarıda bu kopukluktan kaynaklanan ceza sahası içine dikine indirilen ortalar da engellenebilir. Oyun boyunu kısaltmak lazım.

YORUM YAZ