MENÜ

Oyun farklı ama

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün itibarıyla bu yolda o andakinden fazla veri ve umut var. Öncelikle Gökhan Töre’den bahsetmek lazım. Şahsen ben, Töre’nin yüksek yeteneğinin 90 dakika boyunca kullanılabilecek bir değere dönüşmesi konusundaki umutsuzluğumdan dün akşam itibarıyla kurtuldum.

Çünkü o dün belki de ilk kez basit oynamayı başardı. Yeteneklerini topu ve rakibi önüne alıp, sonra ne yapacağını düşündüğü bir doğaçlama dünyasında heba etmedi. Basit net, çevre kontrolü sağlam, opsiyonları zamanında görüp değerlendiren bir oyuncuydu nihayet. Attığı golde Oğuzhan’ın da ona uyması önemliydi. Basitlikte uzlaştılar. Alanı kullanışı, pas şut, orta zamanlama ve kalitesi maç boyunca hep aynı standartta kaldı.

Töre aydınlandı...

Önder Özen’in onda olduğunu söylediği ‘oyun kurucu’ yeteneklerini de gösterdi yeterince. Töre nerdeyse aydınlandı dün. Dünya klasında yetenekleri de ortaya dökülü verdi.

Umarım bu bir akşamlık bir şey değildir.

Bu oyunun üst düzey bir santrfor performansıyla rastlaşmayışı üzücü. Pektemek ve ardından Cenk’in korkunç zeminle asla birleşmeyecek tedirginlikleri yerine tekte kaleyi arayan bir tarzla sonlansa Töre’nin oyunu başka türlü taçlanırdı. Maç da çok erken biterdi.

Santrfor mevzuunun yanına, ilk yarıda Zizopoulos’un driplingine savunmanın anlaşılmaz şekilde açtığı uzun koridor ve yenilen goldekiorganizasyonsuzluk dışında bir zaaf eklemek mümkün değil. Bu kadarı beraberliğe yetse de bunlar düzletilebilir.

Zemin kötüydü

Beşiktaş Arsenal maçındaki gibi tek yani kompakt oynamayı başarmanın dışında bir iş yaptı dün. Sağlam bir savunma yapmak için elinde her şey olan bir rakibe bunu yaptırtmadı. Töre’nin liderliğinde savunmayı açılmaya koordinasyonunu kaybetmeye zorladı.

İnce işler ve hızlı pas gerektiren bu işi bu zemine rağmen yapabilmek çok öenmli bir iş. Ancak bunu yapmışken skoru artıramamak kötü. Hem de çok kötü. Çok erken bitebilecek bir maçtan sadece bir beraberlik çıktı. Böyle bir oyunda rakibi bu kadar oyunda tutmamak lazım. Oyun farkı hak etti ama skor 1-1. Yine aynı umudu devam ettirmekte bir sakınca yok. Sorunlar kolay giderilir. Tabii zemin dışında...

YORUM YAZ