MENÜ

Onlara mecburuz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu akşam bizi zor bir maç bekliyor olacak. Kaptan Arda ve Selçuk’un liderliklerine mecburuz. Kontrollü oynarsak kazanma şansımız yüksek. Ayrıca maç içinde yenik duruma düşsek bile, tribün desteğiyle birlikte asla vazgeçmemek gerek.

Grubumuzdaki en kritik maçlarımızdan birine çıkacağız. Finlandiya karşısında A Milli Takımımız’dan nasıl bir performans bekliyorsunuz. Sizce kolay mı, zor bir maç mı bizi bekliyor?

Zor maç. Birkaç sebeple. Elimizde belirgin bir oyun şablonu yok. Savunma merkezinde ideal bir ikili oluşturamıyoruz. Milli tecrübe ve sürekliliği olan oyuncularımızın kulüp sürekliliği yok. Şansımız Enes, Deniz Türüç ve Serdar Gürler gibi oyuncuların formu. Oyunu gelgitlere bırakmadan kontrollü oynarsak kazanabiliriz. Rakibi küçümsemek büyük hata olur. Puan durumu oyunlarını anlatmıyor.

Biz Finlandiya ile oynarken, Hırvatistan-Ukrayna, Kosova-İzlanda ile oynayacak. Türkiye bu maçı kazanırsa, ileriyi nasıl görüyorsunuz?

Açık söylemek gerekirse şansımızın çok düşük olduğu kanaatindeyim. Şu anda yapmamız gereken rakiplere hiç bakmadan her maçı kazanmaya çalışmak. Bu yolda ideal bir 11 oluşturacak zaman var. Kalan maçlarda bunu yapabiliriz. Bu muhtemelen yetmeyecek ama yine de sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bugün Hırvatistan ve İzlanda’nın kazanmasını bekliyorum.

Sizce bu maçta en çok ihtiyaç duyacağımız oyuncular kim ya da kimler olacak?

Arda ve Selçuk’un liderliklerine mecburuz. Gökhan Gönül’ün en iyi maçlarından birini oynaması şart. Rakip solunu iyi kullanıyor. Oğuzhan’ın, Euro 2016 sıradanlığından çıkması da şart. İşi ise Cenk bitirecek. Deniz Türüç’ün de şans bulmasını ve fark yaratmasını bekliyorum. Eğer Terim 2 forvet tercih ederse bunu da manalı bulurum; Enes’in bir üst seviyeye çıkma zamanı geldi.

Finlandiya grupta 4 maçta 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Ancak hepsinde 1’er farkla İzlanda, Hırvatistan ve Ukranya’ya yenildi. Bu akşam bize karşı nasıl oynayacaklardır?

İzlanda karşısında 2-1 galipken 90 artı’da iki gol yediler. O maçta 3’lü savunmayla oynuyorlardı. Kosova’ya karşı da öne geçip yakalandılar. 1 beraberlik ve 3 tek farklı yenilgi aldılar. Oyunların tamamını 3’lü ya da 5’li savunmayla oynadılar ve hep dengede tuttular. Bugün 4’lü savunmayla oynayabilirler. Denge onları anlatan temel kavram. Dengeyi kaybetmemek ve yenik duruma düşsek de bundan vazgeçmemek lazım. Seyirciye bu anlamda büyük iş düşüyor. Son ana kadar vazgeçmemek lazım.

YORUM YAZ