MENÜ

Olabilecek en mükemmel durum

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadroyu gördüğümde aklıma gelen, Hakan Çalhanoğlu’nun solda, Emre Mor’un sağda olduğu bir 4-4-2 değildi. Ozan-Topal ikilisinin merkezde, Enes ve Cenk’in çift santrfor olduğu bir dizilişte oyun kurmak neredeyse imkansızdı. Nitekim öyle de oldu. Volkan Babacan her topu ileri vurdu. Ne topu alabildik ne dönenleri toplayabilecek bir baskı kurabildik. Halbuki bu kadro Hakan’ın, Topal’ın yanında olduğu bir 4-2-3-1’le oyunu daha rahat kurabilirdi. Cenk, Beşiktaş’ta sol oynuyor. Ozan da orta sahayı önden tamamlayacak bir baskı oyuncusu olarak rakibe preste etkili olabilirdi. Böyle olmadı. Hem baskı yedik hem topu tamamıyla onlara verdik. Euro 2016’da da kötü futbollar oynamıştık ancak bu kötü, olarak değerlendirelemeyecek kadar sıfırdı.

Orta sahayı üçleyince

Hakan’ın yapabildiği tek iş olan duran toplarda bir serbest vuruş tehlikesinin ardından Ozan’la gol olan korner, olabilecek en mükemmel durum oldu. Bu plan ve oyundan daha iyisi Emre’ye yapılan hareketin penaltı olarak değerlendirilmesi ve Babacan’ın penaltıyı kurtarması olabilirdi. İkinci yarıya Terim orta sahayı üçleyerek başladı. Ukrayna’nın kenardan özellikle de sağımızdan gelmesini engelleyemesek de Babacan’ın kurtarışlarıyla ayakta kaldık.

Baştan yapsak

Terim, Volkan’ı alıp orta sahayı yine 4’leyince ve nihayet Çalhanoğlu merkeze Cenk’in yanına gidince bu kez rakip kaleye yaklaşmaya başladık. Ukrayna biraz olsun yoruldu ve bizim direkt oyun biraz daha işlemeye başladı. Yine de tehlikeler ve gol duran toptan geldi. Cenk’in aldığı penaltı da bir duran topun devamında. Golden sonraysa oyunu aldık nihayet. Bunu baştan yapsak ne olurdu? Hakan’ı kenara atmasak. Oyunu ona kurdursak. Volkan’ı solda kullansak. Kazanır mıydık? Bilinmez ancak ilk yarıdaki o sıfır oyunu yaşamayacağımız konusunda herhalde hep birlikte hemfikiriz.

Son bir not: Bu sinirle yürümez. Özellikle Caner ve Emre’ninki kabul edilemez seviyede. Ev sahibi olmasak maçı tamamlayabilirler miydi bilmiyorum.

YORUM YAZ