MENÜ

Mükemmel skorla hayattayız

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafiften şizoid bir durumumuz var. Grubun doğal lideri Hollanda’ya bir son dakika golüyle verdiğimiz 1 puan var. 4’ü aldık. Hem de gruptaki en iyi oyunlarımızı onlara karşı oynayarak. Üstüne tarihi bir skor alarak. Bir de grubun doğal sonuncusundan aldığımız 6 puan var. Onun dışında doğal rakiplerimizden istediğimiz hiçbir şeyi alamadık. Bu anlaşılması zor gelen hal belki de bizim ulusal karakterimizin bir yansıması. Uçlarda ve kaoslarda debeleniyoruz sürekli. Hiçbir şeyde olmadığı gibi futbolda da normalimiz yok.

Hiç risk almadık

Bu grupta iki temel sorunumuz vardı. Birini, yani şut kalitesi işini Oğuzhan çözdü. Son derece olgun, soğukkanlı bir vuruşla skoru aldı. O golün mükemmel pasını atan Arda ikiyi yapınca ikinci sorunun çözümüne sıra geldi.

7 maçın 4’ünde öne geçip skoru koruyamama sorununa... 4-1-4-1’le başlayıp sonra 4-5-1’e dönen dizilişte hiç risk almadı takım. Şener ve Caner gibi iki ofansif bekle Narsingh ve Depay’a mükemmel karşı
koydular. Selçuk, Ozan ve Hakan Balta hem Sneijder’i geri itti hem de Van Persie’yi takımından yalıttı. Ve çıkarken top kaybetmemek için her şey yapıldı.

Hatta 4’e 3 çıkılan akınlarda dahi geri dönüp, pasa geçip, hatta kaleci Volkan Babacan’a uzanmak pahasına topu vermemeyi tercih ettiler. Normal şartlarda eleştirilecek bir durumdur bu. Ancak kaçırılan onca puandan sonra bu seçim makul ve anlaşılabilirdi.

İzlanda maçı zor olacak

70’de muhtemelen oksijen yetmezliği kaynaklı hakem dalaşının soğukkanlılığımızı bozması ise tek problemdi. İtirazdan alınan 3 sarı kartın ötesinde hakem ve Hollanda tarafından cezalandırılmayışımız ise şansımız oldu.

Şimdi önümüzde 4 final var. Çekler ve İzlanda’nın rahatlaması kağıt üzerinde bizi şanslı kılsa da, özellikle İzlanda’nın yenilmek istese de kötü oynamayı başaramayacak bir takım olduğunu söylemek lazım. Tam bir takım ve düşük vitesleri hiç yok. O savunmayı geçmek zor olacak.

YORUM YAZ