MENÜ

Mükemmel organizasyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Asteras maçında olduğu gibi Londra’da da sağlam bir planla sahadaydı. İkinci bölgede birbirlerine yakın duran Olcay ve Gökhan, Demba Ba’yı beslemek konusunda iyi kurgulanmış, bir de üzerine Sosa eklenmişti. Sosa, basit oynamayı sanat haline getirmiş çok etkili bir oyuncu. Oyun yönünü değiştirmede, savunmadan hızlı çıkışlarda, ezbere ve etkin bir oyunla Beşiktaş’a kademe atlatır.

Fark kalede başlıyor

Bu dün bir kez daha ortaya çıktı. Her ne kadar savunma bekleri hücumda kompakt oyunu tamamlayacak hamleleri yapamasa da Beşiktaş’ın futbolu rakibinden çok daha iyiydi. Zaten Olcay ile yüzde 99’luk gol pozisyonuna girdiler. İkinci yarıda da Demba Ba, Olcay ve Sosa’yla üretimleri kesilmeden devam etti. Ancak, Kane’in vuruş kalitesine yaklaşmak mümkün olmadı. Maç öncesinde de Beşiktaş’ın oyun olarak kaybetmeyeceğine emindim. Ama skor her türlü çıkabiliyor. Açık söylemek gerekirse bu iyi planlanmış oyunun sonuç getirmemesinin çok basit sebepleri var. Birincisi kaleci farkı. Diğeri de vuruş etkinliği. Açık söylemek gerekirse Türkiye’de çok iyi kalecilerimizin olduğuna inanıyoruz ve bu doğru. Tolga, Onur, Volkan hatta Muslera genel futbolumuzun içinde parlıyorlar. Ancak uluslararası arenada kaleci seviyesi başka bir boyutta. Neuer veya Courtois’dan bahsetmiyorum. Önceki gün seyrettiğimiz Ospina veya Lloris gibi üst klas kaleciler bu mesleği başka bir boyuta taşıdılar ve maalesef bizim kalecilerimiz için en üst noktanın çok çok ilerisindeler.

6 puan olabilirdi

Aynı şekilde oyuncularımızın vuruş kaliteleri de iki gündür seyrettiğimiz seviyenin çok çok gerisinde. Eğer bu iki noktada çok az fark yaratabilsek Beşiktaş şu an 6 puanla grubun tepesinde olurdu. Çünkü organizasyonu bunu vaadediyor.

YORUM YAZ