MENÜ

Mesut oynarsa takımın çehresi değişir!

Abone Ol Google News

Eğer Mesut futbolu hâlâ seviyor, oynamak istiyorsa ve fiziken yeterli seviyeye çıkarsa takımın çehresi değişir. Mesut bir dünya starıdır. Takımın onu taşıması lazım. Eğer taşıyamazsa, orta saha bu kadar geçirgen olursa Mesut sorun olur.

Haberin Devamı

1- Mesut Özil, Giresunspor maçında 11.3 km koştu. Yıldız oyuncunun bu mücadelesini ve liderlik özelliğini nasıl değerlendirirsin?

Hem Mesut takımı hem de takım Mesut’u daha iyi anlamaya başladı. Eğer Berisha ve Rossi kamp dönemini takımla birlikte geçirse ve İrfan da sakatlanmasa muhtemelen performans yükselmesi daha üst boyuta çıkabilir. Geldiği günden bu yana söylediğim şu: Eğer Mesut futbolu hâlâ seviyor, oynamak istiyorsa ve fiziken yeterli seviyeye çıkarsa takımın çehresi değişir. Mesut bir dünya starıdır. Ancak geçmişle de yaşanmıyor. Frankfurt maçından bu yana olumlu sinyaller görünüyor. Ancak dediğim gibi yetmez. Takımın onu taşıması lazım. Eğer taşıyamazsa, orta saha bu kadar geçirgen olursa Mesut sorun olur. Taşıyabilirse de büyük zenginlik. Ben Mesut’u kat ettiği mesafe ile değil, yarattığı pozisyonlarla değerlendiririm. Bu konuda gelişme var.

Haberin Devamı

2- Crespo ilk kez oynadı. O bölgede Fenerbahçe'nin aradığı adam Crespo mu?

Crespo vasatın altında göründü. Ama bu sadece ondan kaynaklanmıyor. Kanat hücumcuları ve orta saha kanatlarında 4 oyuncu kenara, çizgiye gidiyor. Rakipler de savunma kanatlarını kullanmayı düstur edinince sağ ve sol stoperler orta sahaya yaklaşmakta tedirgin oluyor. Bu orta saha merkezinde 2 oyuncuyla kalınması demek. Crespo bu geniş alanda zorlandı. Gustavo ve Mert’in zorlandığı yerde bu normal. Daha kompakt bir oyunda gelgitlerin az olduğu bir maçta daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir.

3- Takımın genel performansı hakkında ne düşünüyorsun? Oyun çok övülmese de zirve yarışında önemli bir yerdeler...

Bir B planına, oyunu zaman zaman pasla soğutmaya ve tempo ayarlanmasına ihtiyaç var. Bu yüksek tempolu oyunda, Rossi girdiği pozisyonları değerlendirebilse tabii durum farklı olurdu ama olmayınca oyun Rus Ruleti’ne dönüyor. Kabul edelim ki bu yoğun fikstür ve zor maçlar beraber çalışma ve uyum yakalama konusunda dezavantaj. Transferleri erken bitirmek bu durumda en önemli konu. Bunu yapamadılar. Tisserand’ın takıma katılması ve Valencia’nın sürekli sahada olması şart.

4- Yarın rakip Hatay. Son haftalarda Mame Diouf çok formda. Nasıl bir maç bekliyor bizi ve Fenerbahçe kazanmak için ne yapmalı?

Ömer Erdoğan takımını çok hızlı toparladı. Ligin en sert ve becerili takımlarından Hatay aynı zamanda en zorlu deplasmanlarından biri. Ancak onlar da merkezde zaman zaman ikili kaldıkları için orta saha üstünlüğünü kaybedebiliyorlar. Öte yandan kanat hücumları konusunda Giresun’un yaptıklarının çok ötesini de yapabilirler. Herhangi Avrupa deplasmanından daha kolay olmayacak. İki takım için de bu maçı kazanmanın vereceği mesaj seviyeleri açısından çok değerli olacak

YORUM YAZ