MENÜ

Maalesef bu da olmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Korkunç skora rağmen takım şekli açısından en doğru tercih bu. Üzücü ama gerçek bu. Dortmund'a evinde bu kadroyla başka bir şekilde oynanmaz. Tabii ki oyuncu tercihleri ve oyun anlayışı hakkında itirazlarım var.

Djemaili tercihinin doğru olduğunu söyleyemem. Olcan dripling özelliği açısında çok daha doğru olabilirdi. Özellikle ileride top tutabilen bir santrforun yoksa...

Korkunç hata

Galatasaray bir tek hücuma hızlı çıkışlar konusunda eksik kaldı. Bu da her ne kadar akan oyunda fazla açık verilmese de Dortmund savunmasının kolaylıkla oyuna katılmasına yol açtı. Chedjou ve Semih'in bir anlık uyumasıyla da Piszczek, Reus'u kaçırdı. Pozisyon ofsayt olsa da 2 stoperin hatası korkunç. Bunun dışında hiç açık vermemiş 8'li bloğun tüm çabası boşa çıkıverdi. Gol sonrası yapıyı bozmamak mantıklı. Çünkü 3. golde de görüldü ki, Klopp'un sürat konusunda seçeneği çok fazla.

Muslera sıradanlaştı!

Ancak Prandelli'nin neden Olcan ya da Bruma gibi delicileri oyuna almadığı önemli bir soru işareti. 4'lü orta sahayı bozmadan, Hakan ve Tarık'ın önündekilerle mesafesini koruyarak aynı şekli, oyun merkezini biraz ileriye taşıyarak devam ettirmek gerekirdi. Ancak Hamit ve Djemaili'yle öne çıkınca bu mesafeleri korumak güç. Yani ilk plan doğru ama modifikasyonda sorun var.

Umut'un santrfor olarak başlaması zaman zaman stoperlere baskı yapmak fikri çerçevesinde mantıklı. Ancak 2. yarıda oyunu yıkmaya çalıştığın anlarda Burak'ın resme bu kadar geç girmemesi de tartışılır.

Ve Muslera... Maalesef bu macerada sıradanlaştı. Kabul etmek gerekir ki bu kadar pozisyon Neuer'e de geliyor. Bu sene bilinen direnç noktası olmaktan uzak.

En az ona kızmalıyız

Ancak ne olursa olsun bu bir hoca kaybından ziyade kadro kaybıdır. Prandelli'ye en az kızmamız gereken maç budur.Son olarak... Eğer 5 yabancıyla Dortmund maçında çıkıyorsanız ve Dzemaili'nin varlığı da tartışmalıysa. Aysal yönetimi haklı olarak yabancı sınırlamasının kalkması gerektiğini söylerken bir taraftan da işini tam yapamamış oluyor... Demek ki üst sınıf yabancı kotasını doldurulamamış.

YORUM YAZ