MENÜ

Kanarya'nın avantajı çok fazla

Abone Ol Google News

Pereira açıklandığı gün 3'lü savunma oynayacağını söylemiştim. Hazırlık maçlarının sonunda Min Jea Kim transferiyle birlikte bunun temel plan olduğu kesinleşti. Bu oyunda Fenerbahçe’nin geçen seneden farkı orta sahadan çabuk toplarla hücum bölgesine geçiş...

Haberin Devamı

Zaten özellikle Mesut’tan yararlanmak istiyorsanız onu geçiş oyununda kullanmak için bunu yapmanız lazım. Bu yöntemle pozisyona giriyorlar ama Valencia’nın yokluğunda Serdar Dursun dışında bir opsiyon henüz ortaya çıkarabilmiş değil. Benim adıma geçen senenin en büyük hayal kırıklığı olan Samatta’nın yine potansiyelinin yarısına bile yaklaşamadığını söyleyebiliriz. Ancak Serdar Dursun’un sırtı dönük oyundaki başarısı ve stoper mıknatısı olma işini gayet iyi yapışı Fenerbahçe’nin yetenekli orta sahalarını hücumun parçası yapabiliyor ki, bu büyük avantaj. Min Jae takıma dahil olduğunda Attila ile birlikte Fenerbahçe oyun kurucu sayısı iyice artırmış olacak. Bugünkü maça gelirsek konuk ekibin avantajı hızlı rakip gölgeye geçişi ve karşı presten kazanacağı toplarla rakibi tek ayak üzerine yakalayabilmesi olacak. Tabii duran toplar da Demirspor’un başını ağrıtacaktır.

Haberin Devamı

Demirspor zorlanmayabilir

Samet Aybaba’nın ise bu tip maçlar için test edilmiş ve onaylanmış bir silahı var. Bunun için Fenerbahçe’nin hazırlık maçlarında zaman zaman yaşadığı toplu konstrantrasyon kaybı dönemlerini bekleyecektir. Sarı-Lacivertliler akın sürekliliğini yakaladığı ve rakip alana yerleştiği bölümler sonrasında rakip özellikle kanattan hızlı çıktığında savunma orta bağlantısında kopmalar yaşıyor. Osayi ve Ferdi bu konuda zaaflar yaşayabiliyor. Ve Demirspor’da da bu dağınıklıktan yararlanmayı çok iyi bilen tecrübeli ve hızlı oyuncular var. Belhanda-İnler bağlantısını kesip, oyunda koparmayı başaramazsa Demirspor bu tip şansları değerlendirip, Altay’la karşı karşıya kalmakta zorlanmaz. Gollü bir maç bekliyorum.

YORUM YAZ