MENÜ

Kalede Uğurcan forvette Burak

Abone Ol Google News

İçeride Hollanda, dışarıda Norveç arka arkaya gelince zor bir başlangıç oldu. Letonya’ya karşı kazanmak, Norveç’e yenilmemek şart. Hollanda ile berabere kalırsak, 5 puan çok manalı. 5’in üzerine çıkarsak, cennet olur. Güneş, kalede kimi oynatsa tartışma çıkacak. Mert, Altay ve Uğurcan Çakır arasından Uğurcan’ı seçmesi daha mümkün. Hollanda önünde forvette Burak Yılmaz olur. Burak’ın yanında ise Yusuf Yazıcı çok mantıklı.

Haberin Devamı

‘Fransa planı uygulanmalı’

Hollanda maçıyla ilgili A Milli Takımımız’dan beklentileriniz nedir?

“Şenol Hoca’nın 3’lü savunma oynamak istediğini biliyorum ama birlikte çalışacak fazla zamanı olmadığı için bunu yapmayacaktır. Hollanda defansif bir 4-3-3 oynuyor. Dolayısıyla dengeli ve orta sahayı kalabalık tutan bir oyun olacaktır. Genel olarak Fransa planının bu maça uygun olduğunu düşünüyorum. Oyunu dengede tutabilirsek hata yaptırabiliriz. Galibiyet mümkün ama asıl önemli olan 3 maçtan nasıl çıkacağımız.”

‘Saygı duymak gerekiyor’

Mert Günok eski formundan uzak. Kalede tercih kim olmalı?

Haberin Devamı

“Mert, Şenol Hoca’nın ilk tercihi ama arkasında çok yetenekli genç kaleciler var. Hoca kimi oynatsa büyük tartışma çıkacaktır. Özellikle Altay ve Uğurcan’ın bu haftaki oyunlarından sonra. 3 ayrı zaman diliminde gelseler üçü de vazgeçilmez olurdu. Bununla birlikte hocanın Uğurcan’ı seçmesinin daha mümkün olduğunu düşünüyorum. Çünkü Altay her ne kadar mucizevi kurtarışlar yapsa da, yan top/duran top açısından kendisini geliştirmeli. Güneş’in tercihi ne olursa olsun saygı duymaktan başka bir yol yok.”

‘Asıl sorun beslemek’

Forvet hattında kimin oynaması gerekiyor?

“Burak-Yusuf birlikteliği Fransa Ligi onaylı. İdealinde olmayan Hollanda savunması karşısında kullanılması mantıklı. Tabii Cenk de Burak’la Milli maç uyumu yüksek bir oyuncu. Ama hamle oyuncusu olarak kullanmak sol kanat tercihine bağlı olarak beklenebilir. Asıl sorun orta sahadan onları nasıl besleyeceğimiz. Halil ’i her iki kanatta da kullanabilir. Baskı yenen dakikalarda kullanışlı bir alternatif. Ofansif orta sahaların form sürekliliğinin olmayışı düşündürücü.”

‘Dengeli oynamamız gerek’

Nasıl bir oyun anlayışıyla sahada olmalıyız?

“İlk başta da dediğim gibi dengeli olmalıyız. Zannediyorum Okay’ı, Taylan’ın önünde görüyor. İki oyuncu da iyi durumda ancak onları tamamlayacak ikili kim olacak? Hakan Çalhanoğlu ve Ozan tercihi mümkün. Pas becerisi biraz daha fazla bir oyuncuya ihtiyaç var sanki. Orta saha ve sol bek tercihleri belirleyici olacak.”

‘Solbakken bizi tanıyor’

Bu üç maçlık dönemi kaç puanla kapatırız?

“İçeride Hollanda dışarıda Norveç arka arkaya gelince zor bir başlangıç oldu. Norveç yedek takımıyla oynarken bile zor. Odegaard-Sörloth-Haaland ise kâbus gibi. Oyunu nerede çözmek gerekiğini iyi belirlemek lazım. Solbakken iyi bir hoca. Bizi de tanıyor. Kısa turnuvalarda aldığın puan kadar rakibine ne puan verdiğin de önemli. Letonya galibiyeti ve Norveç ’e yenilmemek ise elzem. Hollanda beraberliği ile 5 puan bile manalı. Bunun üzerinde alınacak her puan cennet olur.”

YORUM YAZ