MENÜ

Kahramanlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belki biraz final heyecanı, belki de savunma biraz daha tedbirli olma isteği takımımızın kendi standartının altında kalmasına yol açtı. Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu’na rağmen 4 yıl önce pek de iyi geçmeyen olimpiyatların etkisi de buna yol açmış olabilir. Bunlar anlaşılır şeyler.

Standartımızın altındaydık

Topa sahip olup hızlı paslarla iki kanada inebilen Eşref Metin Su’nun hücum organizatörlüğünde çok etkili olabilen bir takımımız var halbuki. Almanya’dan gelen 10 numaranın sahadaki diğer tüm futbolculardan farklı bir kalitede olduğunu da söylemek lazım. Eğer oyunu biraz daha pasla Ukrayna yarı sahasına yıkabilsek ondan çok daha fazla yararlanabilirdik. Hem gol bölgesinde hem de öncesinde. Grupta 3’te 3 yapıp, sonraki iki turu 4’er golle geçişimizin sırrı da buydu. İmamettin-Serhat ikilisinin alan bulamadığı için istenen seviyede kullanılamaması da işi zorlaştırdı.

Kaleci Ersin

Fırat oyuna girdikten sonra ön alanda çift forvetle yaptığımız baskıyla Ukrayna’nın sendelemesi bizi biraz olsun istediğimiz oyuna yaklaştırdı. Oyun ön alana gelince savunmadan yaptığımız uzun vuruşlar, şişirmeler azalmıştı çünkü. Enine geniş alanda biraz olsun oynabildik ama 10’a 1’lik korner üstünlüğüne rağmen pozisyon üstünlüğü yakalayamadık. Uzatmalara da istediğimiz gibi başlamak mümkün olmadı. Gerçekten kendi standartımızın gerisinde kaldık. Ama bütün bunların bir sebebi varmış. Attıklarıyla işi bitiren bu takımda kaleci Ersin’in de finalde kahraman olması gerekiyormuş. 5 penaltıda da köşeyi bilerek 2 penaltı kurtararak şampiyonluğa damgasını vurması... Teşekkürler ve tebrikler.

YORUM YAZ