MENÜ

İyi bir planla Nuri Şahin ikna olabilir

Abone Ol Google News

Nuri Şahin geniş perspektiften hayata ve oyuna bakabilen bir kişilik. Kesinlikle güçlü bir karakter. Futbolcu olarak Real Madrid ve Liverpool onu değerli buldu ama Dortmund dışında başarılı olamadı. Yani futbolcu olarak yerel kaldığı söylenebilir. Milli Takım’da da istenen katkıyı veremedi.

Haberin Devamı

Avcı, Emre, Nuri

Öte yandan teknik adam olarak bunu yapabilir. Fenerbahçe’ye futbolcu olarak transfer olur mu? Bildiğim kadarıyla ABD onun için daha çekici bir seçenek. Türkiye gündeminde şu an için yok. Tabii bu olmaz demek değil. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Aurelio’nun göreve gelmesiyle ‘Zico mu geliyor?’ sorusu sorulduğu gibi Nuri transferi de başka bir ismin ipucu olabilir. Emre Belözoğlu gibi o da Abdullah Avcı hayranı futbolculardan. 17 yaş altı Milli Takımla Avrupa şampiyona olduğumuzda Nuri, Avcı’nın starıydı. Emre’nin sportif direktör, Nuri’nin saha içi lideri ve sonrasında teknik ekibin parçası olacağı bir yapıdan bahsediyorum.

Avcı, kolay değil

Ali Koç ilk göreve geldiğinde bir İngiliz şirketine yaptırdığı analizde Avcı’nın açık ara önde çıktığı ama Başakşehir’le şampiyonluğa giden yolda olduğu için bu teklifin yapılmadığını biliyoruz. Tabii Başakşehir’le kaçırılan şampiyonluk ve Beşiktaş macerasından sonra bir ‘winner’ olmadığı fikri bu kadar yerleşmişken böyle bir karar alınır mı? Bu da kolay değil.

Haberin Devamı

Sürekli yapı değişmez

Fenerbahçe’nin sorununun teknik adam seçimi olmadığını da çok kez söyledim. Sarı- Lacivertliler son 20 yılda çok iyi hocalarla çalıştılar. Ama asla uzun vadeli bir plan yapmadılar. Asla alttan oyuncu çıkartıp takıma monte edemediler. Sorun aslında buydu. Her sene şampiyonluk adayı olup çoğunlukla bozguna uğrayıp sonra her şeyi baştan değiştirmek her anlamda çok masraflı ve yıpratıcı bir iş. Yapılması gereken önümüzdeki 10 yılda 5 şampiyonluk kazanacağız diyerek adımları atmaya başlamak. Böyle bir plan da Nuri’nin ilgisini çekebilir.

YORUM YAZ