MENÜ

Hazine değerinde

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın dünkü kadrosunda orta sahayı tutmakla görevli üç oyuncu; Taylan, Ömer ve Etebo’ydu. Bu üçlünün en önemli özelliği 1 numaralı pozisyonları 360 dereceyi kontrol edebilen merkez orta sahalar olmaları değil. Emre Kılınç ve Ryan Babel de Galatasaray’ın bu tip bir maçta oynaması gereken efektif pas oyununun ideal adamları değiller. Her biri farklı yönleriyle sivrilen bu iyi oyuncular dünkü planda sıradanlaştılar. Daha önemlisi ligin en dağınık takımlarından ve Covid-19 belasıyla 2 haftadır uğraşan Ankaragücü karşısında ilk yarıda topa çok daha fazla sahip olsalar da net pozisyonları bulan konuk ekip oldu. Şu bir gerçek ki Bolingi yerine başka bir oyuncu olsa can sıkıcı savunma ve pas hataları, Terim’in ekibini zor duruma sokabilirdi.

Haberin Devamı

Bekler çizgiye inmese...

Öte yandan Saracchi ve Omar’ın hücum yönünde verdikleri katkı rakip için can sıkıcı oldu. Taylan, Marcao ve Luyindama’nın bu oyuncularla kurduğu bağı dün itibarıyla, artı hanesine yazmak lazım. Ortaya çıkan savunma zaaflarına rağmen... Çünkü eğer onların çizgiye inişleri olmasa nasıl pozisyon bulunurdu bilmiyorum. Babel’in onlara katılmasıyla bulunan gol değerli. Ancak %63 topla oynamanın sonucunda Ankaragücü’ne bu kadar çok ve kalabalık kontra şansı verilmiş olmasının üzerinde de durmak lazım.

Haberin Devamı

Rakibine karşı şanslıydı

Kabul edelim ki dün Galatasaray zordaki rakibine karşı şanslıydı. Bunun sebebi bu 11’in, bu oyuna uygun olmayışı. Bu tip rakibe karşı evde, bu kadro ancak yırtıcı bir baskı oyunu oynayabilir. Eğer Feghouli, Belhanda ve Arda’yla oynayamıyorsanız böyle. Dünkü kadroyla bu topa sahip olma oyununu bu yumuşaklıkta yapmak mantıklı değil. İlk 2 hafta sonrasında Terim ve ekibi iyi gitmiyor. Buna rağmen bu galibiyet hazine değerinde.

YORUM YAZ