MENÜ

Hatasıza yakın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş savunmada maç boyunca tek bir hata yaptı. Sosa saçma/lakayt bir bir pasla kaptırdı. Yapılan ortada Ersan altı pas içinde rakibinden uzak kalınca Maicon golü yaptı. Şenol hoca hemen Sosa’yı oyundan çıkardı, elinde güvenilir stoperi olsa Ersan’ı da çıkarabilirdi. Bunun dışında savunmada sıfır hatayla oynadılar. Sadece uzak şut imkanı verildi diyebiliriz. Bu oyunda özellikle Beck’in tecrübesi ve İsmail’in
çok iyi oyunun payı vardı. Gökhan ve Quaresma’ya yakın durdular. Onların da savunmaya katkıları iyidi. Beşiktaş maç boyunca iyi durdu.

Talihsizlik


Eksik kalan Gökhan Töre’nin rakip eksik kaldıktan sonra sahada olamayışıydı. Şenol hoca bunu tahmin etse maç boyunca kalabalıklardan sadece 46’da bir kez Podolski’nin bir gün önce gol yaptığı pozisyonun aynısında kurtulabilen ama Alman oyuncu kadar iyi bir şut çıkaramayan Töre’yi oyunda tutardı kuşkusuz. Corluka’nın kırmız kartı sonrası Beşiktaş’ın orta sahada bir kişi fazla olma şansını kaçırması talihsizlikti. Sayısal üstünlükten hücum yönünde uzun süre yararlanamadılar. Daha yeni oyuna girmiş Cenk’i çıkarmak olası değildi. Gomez de hele attığı golden sonra kulübeye gitmezdi. Şenol hocanın oyuna dokunmaması bu anlamda anlaşılabilirdi.

Beraberlik bir kazanç...


Ancak Beşiktaş savunmayı iyice ileri çıkarak 85’ten sonra istenen seviyede olmasa da baskı yaratabildi. Kalabalık savunmaya karşı iş yapabilecek Kerim’in Qurasma yerine oyuna girmesi de Portekizli’nin yüksek eforla iyice yorulması sonrası mantıklıydı. Hücumda organizasyonların sadece Oğuzhan’a kalışıysa poziyon üretimini minimumda tuttu. Çünkü onlar da Beşiktaş gibi çok az hata yaptılar. Beraberlik bir kazanç ancak bu oyun ve kırmız karttan sonra bu hatasız savunmanın daha fazlasını alabileceğini görmek biraz sıkıcı oldu.

YORUM YAZ