MENÜ

Hatalar kumpanyası

Abone Ol Google News

Emenike ilgisiz

Emenike’nin özelliklerini pozitif yönlerini anlatmaya gerek yok. Ancak dün kendisini fazlasıyla gösteren ilgisizliğine de dikkat çekmeli. Sadece istatistik yapabileceği yerde oyuna katıldı. Onun dışında başka bir dünyada gibiydi. İsmail Kartal’ın onu oyundan alışı doğru, hatta attığı gole rağmen geç bile. Fenerbahçe bu sayede ilk yarıdaki gibi geri çekilmek zorunda kalmadı ama Mert’in büyük hatası ve Kadlec’in sakarlığı işi bozdu bu kez de. Fenerbahçe için üzücü haber: Volkan hem formunun zirvesinde değil, hem de ceza açısından güvenilmez ama Mert de çok gerilemiş. İki golde de fundemantal hatalar yaptı. Ancak ondan daha büyük hatalar yapabilen bir yedek kaleci, Aykut sahneye çıkınca, Hatalar kumpanyasında perde Fenerbahçe lehine kapanabildi.

Hakem sorunu devam ediyor

İlk yarıda tabanlara çıkmayan sarı kartlar... Erkan’ın Kuyt dalışına kırmızı yerine sarı çıkışı... Emre’nin ceza sahası içinde kendisini atışına çıkmayan sarı... Diego’nun verilmeyen penaltısı... Sow’un Emre Güngör’ü boğazından itişine gelen sade bir uyarı. Bu sezon da hakemlerin kafasında belli ki çok fazla düşünce olacak. Hakemlik öyle fazla düşünülerek yapılacak bir iş değildir.

İsmail Kartal’ın genel plandan kopmadan yaptığı arayışlar devam ediyor. Çizgiden çizgiye uzun toplarla akının yönünü değiştirme konusunda ısrarcı. Bu rakibin savunmasını gevşetmek için iyi bir yol. Ancak savunmayı gevşetip enine açıp, mesafeleri büyütünce araya arkadan ekstra adam sokmak şart. Zaten bu oyunun amacı bu. (Ve bu işi kralı da Diego. Ancak o dün yedekte başladı.) Eğer bunu yapmazsanız iki kanadı rakip kapatmış olduğundan tehlike yaratmak zorlaşıyor. Maçın başında Mehmet Topal alışık olduğumuzdan çok daha fazla oralara gidince Karabük savunması ve orta sahası onca kalabalıklığa rağmen kime koşacağını şaşırdı. Böyle golü buldular. O kadar kalabalık bir savunmada kaptırılan bir top sonrasında da olsa Kuyt’ın bu kadar rahat bir pas olanağı bulup Emenike’yi kaçırabilmesi bundan... Plan tam olarak uygulanınca sonuç geldi... Ve en azından St-Etienne deplasmanından moral olarak yıkımla ve yorgunlukla dönen Karabük çaresizliğe itildi.

Haberin Devamı

Kuyt işi bitirebilirdi!

Haberin Devamı

Ancak orta sahanın özellikle de Mehmet Topal’ın desteği kesildi ve akın sürekliliği sağlanamaz oldu. Halbuki 1-0 öne geçtikten sonra, geçen sene Fenerbahçe baskıya devam eder, maçı bitirmeye çalışırdı. Dün ilk yarı bitene kadar pozisyonsuz ve Karabük’ün hızlı çıkışlarına davet eden bir oyuna döndü iş. Bekir ve Mert’in ortak hatasından da gol geldi. İkinci devreyle gelen baskı ve Sow’un savunma hatasından yararlanarak attığı gol sonrası eğer Yiğit’in hatalı geri pasını Kuyt gol yapabilse işi bitirmek mümkün olabilirdi. Fakat Kuyt, daha büyük bir hatayla topu kaleciye verdi. Karabük maçta kaldı...

YORUM YAZ