MENÜ

Haklı ve yerinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sneijder, Podolski, Burak, Yasin ve Selçuk’la Galatasaray’ın oyun ritmi daha yüksek olmalı. Aynı şekilde Hakan, Chedjou, Semih, Sabri, Olcan gibi tecrübeli oyuncuların, oyuna nasıl yerleşeceklerini daha iyi bilmeleri beklenir. Bu teknik direktörün uyarılarına gerek duyulmadan sağlanması gereken otomatik bir tavır olabilmeli. En azından bu standartta rakiplere karşı. Rakibi baskı altına almaya çalışırken sadece alan paylaşımıyla bir kalabalık yaratmanın sırrına hakim olabilmeli Galatasaray’ın kadrosu. Ancak bundan uzaklar.

Artık Chedjou var!

Bunun sonuçları iyi olmuyor tabii. Topa sahip olsa da açık bulmakta zorlandı Galatasaray. Astana topu kaptığında ise kolay çıktı. Vücut vücuda oynamayı sevmeyen bir ekip Galatasaray, ancak en azından doğru durabilmeli. Chedjou’nun savunmanın önüne gelmesiyle güvenliği artan bu takımın, bu kadar çekingen olması için bir sebep yok. Çekingen olunca orta sahada boş bir havuz bulabildi Astana ve tehlikeli akınlar da yarattı.

Oyun soğumadı

Bir kez topu çıkarınca da özellikle ters kanada, Olcan’ın arkasına atılan uzun çapraz paslarla şanslar yakaladılar. Zaten gol de böyle geldi. Denizli’nin savunmada 2 oyuncunun yerini değiştirme pahasına Olcan’ı dışarı alışı bunu gidermek içindi, Rodriguez’in girişi de topa sahip olmak için. Ancak topu demlendirip oyunu soğutmak da mümkün olmadı.

Bugün için yetmez

Astana son dakikalara galibiyet arayabilen takım olarak girdi. Kimseyi küçümsemek doğru değil tabii. Ancak Galatasaray beraberliğin yettiği bir maçta son düdüğü çağıran ıslıklar arasında girmemeli. Tecrübesi yetmeli. Bugün için yettiğini söylemek çok zor. Ve maç sonu ıslıkları da yerinde ve haklı. Öyle ki, Denizli ligin devre arasını kariyeri boyunca bu kadar hasretle beklememiştir herhalde.

YORUM YAZ