MENÜ

Hakan ve Yusuf'la

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Özer’le gelen gol Trabzonspor’un ilk yarıda organize olarak yaptığı tek hücum denebilir. Yanlış anlaşılmasın, iyi presle top kaptılar, hızla çıktılar ve başka goller de bulabilirlerdi. Eksik kalan hücumda yerleşim ve dublaj oldu. Akınları, dönenleri hiç toplayamadıkları için hep tek atımlıktı. Galatasaray dönenleri topladı ve dirençle karşılaşmadan hızla rakip kaleye gitti. Trabzonspor da geri koştu.

Rakip alanda tuttular

Bu durum aslında Galatasaray hücumları için de aynıydı. Hamit sakatlanıp yerini Emre’ye bıraktıktan sonra bu sorunu biraz olsun giderebildiler. Ceza sahasına girişlerde sorun yaşasalar da Emre oyuna girdikten sonra topu rakip alanda tuttular. Çünkü Umut, Burak’ın yanına gitmişti. Rakip alana yerleşildiğinde Cardozo tek başına bir tehdit oluşturmuyordu. Bu sebeple Hamit’in yerine bir defansif oyuncu almak yerine iki yönlü orta saha sayısını artımak sonuç vermişti. Emre ve Burak’la üst üste direğe takıldıkları pozisyonda beraberliğe çok yaklaştılar. Galatasaray’ın oyunu rakip alana yığma seviyesı 2. yarının başından itibaren gittikçe arttı. Her saniye oyunun merkezi biraz daha Trabzonspor kalesine yaklaştı. Savunmada Bosingwa dışında top yapabilen bir oyuncu yoktu. Orta saha oyundan düştü. Korkunç pas hatalaryla oynadılar. Deniz ofsayt’ı hiç ayarlayamadı. Ve Cardozo geniş alanda kayboldu.

Zaferi getirdiler

İlginç bir şekilde Ersun Yanal bu durumu bir sorun olarak görmedi. Gömüldüler ve hızlı çıkışları sıfırlandı. Sarı- Kırmızılılar net bir akın sürekliliği sağladı. Skoru tutan ise Hakan Arıkan’dı. Yusuf tehdidi 70’de akla geldi. Sadece onun dripling tehdidinin dahi Galatasaray’ın baskısını nasıl kırdığını görmüş olduk böylece. Kuşkusuz Bosingwa’nın onun arkasına sağ beke geçmesi de fark yarattı. Oradan çok rahat ve etkili çıktılar. Yanal’ı, Hakan Arıkan hayatta tuttu demek yanlış olmaz. Çünkü Yusuf oyuna girene kadar iş işten geçmiş olabilirdi. Ama 3 oyuncu da büyük oynadı ve zaferi getirdi.

YORUM YAZ