MENÜ

Hakan Çalhanoğlu'nun maçı

Abone Ol Google News

Bu Hakan Çalhanoğlu’nun maçı. Onu savunma ve orta sahadan destekleyip üzerindeki savunma yükünü minimuma indirip demarke topla buluşturacak bir plana ihtiyacımız var. Aslında ilk maçta belli oranda bunu yapmıştık. O da hücumu geriden çok iyi yönetti. İlk 30 dakikada farkı açamayışımız biraz da beceriksizlik ve şanssızlıktı. Bu maçta muhtemelen farklı olarak yapacağımız, Berat ve Berkan’ın ekstra oyunuyla Hakan’a markajdan çıkmak için daha çok zaman sağlamak olacak. Yani oyundan ziyade hücumu kuracağı bir oyun. Eğer son Milano derbisi hareketliliğine yaklaşırsa öndeki 3’lüyle birlikte kontrol edilmesi zor bir ekip olurlar. Burak, Halil ve Kerem 4 hareketli hücumcuyla 2 altılı oynamak için ideal bir ekip. Çünkü Rıdvan (Caner) ve Zeki bu tip bir oyunda fark yaratacak bir hücum oyunu oynuyorlar. Bu bir yönü.

Haberin Devamı

Mutlak dikkat, doğru baskı

İlk maçta ve Karadağ’ın son Hollanda mücadelesinde görüldüğü üzere dikkat etmek gereken ise savunma arkasına attıkları toplar. Bu, savunma 4’lüsünün hem ofsayt hattını iyi ayarlaması hem de hamle/çekilme tercihlerini doğru yapmasına bağlı. Ancak en az onun kadar önemlisi orta saha rakibe doğru baskı yapmak ve akın sonlandırmak. Karadağ hücuma çıkarken yaptığınız hataları hemen savunma arkasına sarkmak için kullanıyor. Ve bundan da epey kahramanlık öyküsü çıkardılar. Mutlak dikkat, doğru baskı ve akın sonlandırma şart. Ve tabii sabır.

Haberin Devamı

Son düdüğe kadar uyanık olmak gerekir

Her türlü skorda, oyun disiplininden kopma ya da fazla oyuncu değiştirmekten kaynaklı konsantrasyon kayıpları çok üzücü sonuçlar doğurabilir. Son düdüğe kadar uyanık ve hedefe kilitlenmiş olmak lazım. Ve diğer maçlarla ilgilenmemek de. Son düdük çalsın sonra hesaba bakılır.

YORUM YAZ