MENÜ

Fırtına oyunu değiştirir

Abone Ol Google News

Avcı ve Mourinho’nun öncelikli hedefleri lig. Ancak Mourinho’nun daha yolun başında favori görüldüğü bir turda elenmesi ve Avrupa dışında kalmasının yapacağı etki çok daha büyük olur. Dolayısıyla bu onun için herhangi bir Konferans Ligi maçından daha önemli. Turu isteyecektir. Avcı için ise tur çok önemli ama Roma’ya karşı başa baş bir mücadele de üzmez.

Haberin Devamı

Savunmada açıklar verildi

Trabzonspor’un öndeki Bakesetas, Hamsik, Gervinho, Nwakeme, Djaniny 5’lisi, CV ve form durumları hesaba katıldığında, an itibarıyla belki de ligin en kaliteli ön ekibi. Malatya deplasmanında ortaya koydukları hücum şablonu çeşitliliği etkileyici. Özellikle Gervinho’nun neredeyse en iyi zamanları seviyesinde olduğunu görmek sevindirici oldu. Ancak hem savunma kanatlarının zaman zaman kopuk kalmaları, hem de Berat'ın üzerine aşırı yük binmesi sebebiyle açıklar da verdiler.

Mkhitaryan'a dikkat!

Özellikle rakibin hızlı yön değiştirmelerinde tek ayak üzerinde yakalanabildikleri görüldü. Rakip hızla oyunun yönünü değiştirdiğinde hem derinlik hem de daralmalarda ciddi kopukluklar görüldü. Adem’in kanat stoper arasında nasıl rahat hareket edebildiğini gördük. Şimdi karşıda hem savunmayı görece daha iyi yapan hem de daha hızlı yön değiştirebilen bir rakip ve Mkhitaryan gibi hızlı ve alanı gözü kapalı okuyabilen bir lideri ve hızlı kanat oyuncuları var.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un kalitesi var

Avcı'nın bu silahlara karşı oyuncuları değil oyunu değiştireceğini düşünüyorum. Özellikle Bakasetas ve Hamsik'e savunma yönünde ekstra görevler düşecek. Üç günde bir zorlu maçların sonundan gerçekten en zoruyla karşı karşıyayız. Trabzonspor'da buna yetecek kalite var.

YORUM YAZ