MENÜ

Fener'de iyi plan şart

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler’de Erol Bulut’un önünde 2 ihtimal var. Son 14 yılın deplasman kralı olan oyunu sahaya sürmek ya da yeni bir plan ortaya koymak. İlki mantıklı görünse de Beşiktaş’ın karakteristiği farklı bir planı manalı yapabilir. Çünkü Beşiktaş evinde zor yiyor. Onlar da 10 yıllık bir rekorla 8 maçta evde kaleyi kapayıp sadece 8 gol yedi. Bu can sıkan bir ön alan presiyle oluyor.. Ve isteklerini skor olarak alıyorlar. Öte yandan kontrollü oyuna geçtiklerinde sıkıntı yaşadıklarını da Başakşehir maçlarında gördük.

Haberin Devamı

Handikap ise santrfor

Yani Erol Bulut’un en iyi deplasman planı, Yalçın’ın en işe yarayan en iyi planını oynamasına zemin hazırlayacak. Bu büyük bir çarpışma. Tabii Erol Bulut rakibin zorluk yaşadığı kontrol oyununa uygun bir plan da geliştirebilir. Bunun yolu İrfan, Pelkas ve Valencia’yı arkalarında Gustavo- Ozan(Sosa) ikilisiyle destekleyip kanatları hücuma çıkardığı kalabalık orta sahalı plan. Buradaki handikap güvenilir bir santrfor olmayışı. Hatta bu oyunu desteklemek için Szalai’yi sol kanat oynatmak da bir seçenek olabilir. Bu zor karar oyunun senaryosunu belirleyecek.. Ve anladığım kadarıyla Erol Bulut bu bahsettiğim değişiklikleri yapmayıp, bu maçı herhangi bir deplasman olarak görecek.

Haberin Devamı

Yan ve duran toplara dikkat

Burada yöntem Souza’yı baskı altına alıp karşı presten kapılan toplarla Samuel, Thiam, Valenica üçlüsünü koşturmak olacak. Burada en azından Pelkas’ı merkeze çekmek olmazsa olmaz. Savunmada ise Fenerbahçe’nin yan top, duran topa en çok dikkat etmesi gereken yön olduğu kesin. Gençler maçında ayyuka çıkan hatalara yol açan sorunu, Ghezzal’ın ortalarında Aboubakar ve Larin’in fazlasıyla kaşıyacağına kuşku yok. Bu akınları kaynağında kesmek dışında ne yapabilirler, bilmiyorum. Ana planda mükemmel savunma şart.

YORUM YAZ