MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni oyunu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Topal ve Souza’yla iki net pozisyon buldu Fenerbahçe. Set oyununda, duran toptan değil. Yerleşik akın yapılırken, Topal bir verkaçla girip yakın direğe vurdu. Diego’nun şutunda ise kaleciden dönen topa Souza kaleciyle karşı karşıya vurdu. Bu, Mersin İdman Yurdu maçından itibaren oyun merkezini bir 10 metre ileri kaydıran Fenerbahçe’nin yeni oyunu. Doğrusu da bu. Bu iki oyuncuyu 2 ön stoper değil, 2 net orta saha olarak kullanmak gerek. Bunu yapabileceklerini biliyoruz. Yapıyorlar da işte. Fenerbahçe’nin sıkıntısı buradan yeterince gol çıkaramamak. Pereira sezon başında yaşanan kasık sakatlıklarına ‘çok şut çalışıyoruz. Ondan oluyor’ demişti.

Üretim artmalı

Yeterli olmamış. Aynı şekilde 2 savunma kanadını harika çıkarıp hücuma katmasına rağmen orta kalitesi konusunda da sorun olduğunu söylemek lazım. Bu kadar hücum bindirmesi ve Fernandao gibi bir canavar varken, Souza ve Topal’ı da oyuna sokarken üretimin artması beklenir. Öte yandan Gökhan’ın Markoviç’e yaptığı asistte olduğu gibi paslarda bir sorun yok. Sorun ortalarda. Ozan’ı biraz da bu yüzden daha fazla sahada görmek istiyoruz zaten. Hücum takibi konusundaki içgüdüleri çok sağlam genç oyuncunun. Seken topları tamamlamak onun işi. Bu oyunun ona, onun bu oyuna katkısı büyük olur.

Aptalca kırmızı!

Bu akışta Fenerbahçe, Ba’nın son adam olarak Nadir’in ayağından harika söktüğü top dışında çok bir sorun yaşamıyordu. Önde, birbirine yakın bir oyunla oyuna hükmetmeyi başarıyordu ki, Diego tarihin en aptalca kırmızılarından birini gördü. Bunun sonucunda açık söylemek gerekirse top daha hızlı dolaşmaya başladı, ancak savunmaya geri koşularla verdiği desteğin kalkması Celtic’in daha kolay ve kalabalık çıkmasına yol açtı. Bunun sonucu olarak Ozan ve Caner’in oyuna alınması Fernandao’nun çıkması doğru, ancak Markoviç sahada kalsa daha etkin olunabilirdi.

YORUM YAZ